Расподела средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на дневном реду данашње седнице Општинског већа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Расподела средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на дневном реду данашње седнице Општинског већа
Trenutno na sajtu: 863       |       Podeli:
26.06.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Пред већницима су се на данашњој 45. седници Општинског

већа нашле измене и допуне финансијских планова директних буџетских корисника као и Предлози решења о давању сагласности на финансијске планове за 2018. годину за основно и средње образовање. Такође, разматрано је и Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2018. години.

Заменица председника општине Јадранка Достанић поводом измене и допуне финансијски планова директних буџетских корисника рекла је да се након ребаланса буџета, који је усвојен на седници Скупштине општине, не увећавају средства код свих буџетских корисника.

Заменица председника општине Јадранка Достанић, Фото: ОУ Горњи Милановац

„Код школа се врши прерасподела средстава са позиције на позицију, код установа за културу ребаланс је урађен по основу пројеката које су те три установе добиле. Када је реч о директним буџетским корисницима такође има прерасподеле средстава са позиције на позицију и увећања по основу ребаланса буџета који су одобрили одборници на заседању Скупштине општине”, казала је Достанић.

Пред члановима Општинског већа нашао се и Предлог решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2018. години. Конкурс је био расписан за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за реализацију пројекта увођења, побољшавања или проширења програмских садржаја у новинама и електронским медијима које се дистрибуирају или емитују на територији општине Горњи Милановац и од посебног су значаја за јавно информисање грађана. Комисија је средства у износу од 3.500.000,00 динара распоредила за реализацију пројеката подносиоца, односно издавачу или произвођачу медијског садржаја и медију преко кога се планира пласирање. Укупно дванаест пројеката је подржано од стране Комисије, а једанаест пројеката не испуњава услове Конкурса.

Фото: Општинска управа Горњи Милановац

На тему расподеле средстава медијима, Достанић каже да закон о информисању јасно прописује услове учествовања на конкурсу, као и формирање Комисије која се бави расподелом ових средстава и да то није новина, него нешто што траје од 2016. године.

,,У тој мери је руководству локалне самоуправе олакшан посао да се тиме баве људи из струке и да они процењују и рад медија и рад разних удружења“, рекла је Достанић.

Заменица председника општине прокоментарисала је и најаву в.д. директора Дома здравља Александра Чивовића да ће половина од неуговорених радника бити уговорена и колико то утиче на смањење издатака које је Општина до сада издвајала у ту сврху.

Фото: Општинска управа Горњи Милановац

„То је лепа вест за нас у локалној самоуправи. Знате и сами да се годинама уназад огромна средства издвајају за неуговорене раднике у Дому здравља. Министарство је препознало потребу свих локалних самоуправа које се сусрећу са тим проблемом да су ти људи заиста потребни да ту раде и то је нешто што ће умногоме растеретити буџет општине Горњи Милановац”, навела је Достанић и додала да сада неће морати да издвајају средства у те сврхе, него ће имати могућност да преусмере за набавку неких апарата који су неопходни Дому здравља како би здравствена услуга била квалитетнија.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.018.134 посета
Тренутно на сајту: 864 посетилац(a)