У поступку приватизације остало још 89 српских предузећа, међу њима и ФРА-Чачак 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У поступку приватизације остало још 89 српских предузећа, међу њима и ФРА-Чачак
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
11.10.2018 | 0 коментар(а)



У Србији је у поступку приватизације 89 предузећа, јавни позиви у току су за осам фирми, а у поступку анализе и припреме јавног позива

је 80 предузећа међу којима су Петрохемија, МСК, Телеком Србије, Београдски сајам, Јат техника...

Иако држава још није званично донела одлуку о приватизацији појединих предузећа, она се налазе на списку Министарства привреде.

У току су јавни позиви за предузећа Лука Нови Сад, Хидротехника - Хидроенергетика, Институт Гоша, Дунав ад и друга.

Од укупно 91 предузећа у поступку приватизације која су наведена на сајту Министарства привреде, за два велика система су недавно успешно окончани јавни позиви - РТБ Бор (Зиђин) и ПКБ корпорацију (Ал Дахра), док је за Ваљевску пивару био неуспешан поступак продаје пошто до 5. октобра није стигла ниједна пријава за куповину, преноси Танјуг.

На дан ступања на снагу новог Закона о приватизацији 13. августа 2014. године, у поступку приватизације је било 556 предузећа, од којих је 161 предузеће било у поступку реструктурирања.

Новим Законом о приватизацији укинут је правни институт ’реструктурирање’.

Министарство привреде је, половином 2016. када је формирана влада, најавило да ће процес приватизације бити завршен у мандату владе, то јест до половине 2020.

У портфолију Министарства привреде је на почетку мандата владе било 186 предузећа у приватизацији, која су имала око 45.000 запослених.

Према подацима Министарства привреде, међу 80 предузећа која су сада у поступку анализе и припреме јавног позива су и Југословенско речно бродарство, Ласта, Тигар ад, Јат апартмани Копаоник, Рад Шумадија, Рудник Ковин, Јумко, Холдинг Каблови Јагодина, Трајал корпорација, ФАП корпорација, Технохемија ад Београд, ПИМ ад, Војводинапут - Бачкапут, Мостоградња и Издавачко предузеће Рад из Београда.

Такође, Просвета ад, Застава метал, Фабрика резаног алата Чачак, Симпо Врање, РТВ Крагујевац, Слога ДП, Прогрес, Политика ад, Икарбус ад, Славија хотели, Аеродром пољопривредна оператива доо, ФАМ ад, Фул протекст из Београда, Желтурист, Гумопластика из Бујановца и ЈП ПЕУ Ресавица...

Када су у питању бање, ту су Термал Врдник, Специјалне болнице за рехабилитацију Гејзер у Сијаринској Бањи, Специјалне болнице Жубор Куршумлијска Бања, Специјалне болнице Меркур Врњачка Бања, Институт за лечење и рехабилитацију Нишка Бања, Специјалне болнице Врањска Бања, Специјалне болнице Бања Ковиљача, Специјалне болнице за рехабилитацију Бујановац, Специјалне болнице Рибарска Бања, Специјалне болнице Златибор Чајетина и Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести Сокобања.

Када је реч о предузећима на КиМ која су у поступку анализе и припреме јавног позива, ту су Термоелектране Косово ЈП Обилић, ЕПС Површински копови Косово Обилић, Урбанизам ДП Косовска Митровица, Копаоник ДП Лепосавић и Холдинг РМХК Трепча ад. Звечан.

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.492 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)