Чачански „1 од 5 милиона” не подржава одлуку колега из Београда 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Чачански „1 од 5 милиона” не подржава одлуку колега из Београда
Trenutno na sajtu: 727       |       Podeli:
29.01.2020 | 1 коментар(а)



Чачак – Организатори протеста „1 од 5 милиона” у Чачку оградили су се од одлуке својих колега из Београда који су одлучили да изађу на предстојеће изборе.
1 од 5 милиона Чачак, фото ГЗС

Тим поводом они су издали саопштење за јавност у коме између осталог кажу да не желе да се баве шпекулацијама зашто су у Београду донели овакву одлуку, али је то по њиховом мишљењу кршење „Споразума са народом”.

 

У саопштењу достављеном медијима чији је потписник челник чачанског протеста  „1 од 5 милиона” Радиша Ћериман се даље наводи:

 

Радиша Ћериман, фото ГЗС

„Обраћам вам се као један од организатора протеста  „1 од 5 милиона” у Чачку, али и редовни учесник у организацији протеста  ’1 од 5 милиона’  у Београду и идејни творац слогана ’Стоп крвавим кошуљама’. Желео бих да се у потпуности оградим од поступака својих колега студената из Београда - неколицине, малог броја чланова удружења ’1 од 5 милиона’ - од којих су се многи оснивачи и главни организатори протеста већ оградили, и који су најавили излазак на предстојеће парламентарне изборе.

Организатори протеста  ’1 од 5 милиона’ у Чачку и ја као њихов медијски представник не желимо да се бавимо шпекулацијама зашто су се наше колеге одлучила на овакав потез, али с обзиром на то да излазак на изборе у овом тренутку би значио грубо кршње ’Споразума са народом’, ми се од таквих поступака ограђујемо и исте осуђујемо.

Чачанских ’1 од 5 милиона’ неће изаћи на изборе, већ ће подржати одлуку народа, као и комплетне опозиције у бојкоту, јер су избори у оваквим условима тренутно немогући.

Свако има право да се бави политичким животом и да заступа политику коју жели, али нико не сме да искоришћава име простеста, зарад својих политичких амбиција.

Студенти који су се одлучили на овај потез могу слободно својим именом и презименом или удружењем изаћи на изборе, али не ако то чине под именом свих нас који смо месецима организовали простесте широм Србије.

Због свега наведеног сматрамо да су дотичне колеге студенти престали да буду део ’1 од 5 милиона’ и да су узурпирали име које је симбол побуне грађана већ више од годину дана.

Због тога, ’1 од 5 милиона Чачак’ жели свима вама да укаже да проблем који је настао, као и на то да чачански организатори протеста неће подржати студенте који се представљају као  ’1 од 5 милиона’, јер они више то нису.

Такође вас обавештавамо да фејсбук страница ’1 од 5 милиона Чачак’ није под нашом контролом и да вести које се тамо појављују немају везе са организаторима протеста у Чачку“, наводи се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


1 od 5 miliona Čačak Radiša Ćeriman

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dam majmune

    Stvarno mi je zao zbog Zeljka Damljanovica, cak ga je i Stojan napravio konjom, on sa Bisenićem na listi..opaaa



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.028.007 посета
    Тренутно на сајту: 728 посетилац(a)