Чачак: за паркинг је потребна и срећа 



 
Чачак: за паркинг је потребна и срећа
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
12.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Савремено доба наметнуло је нове обичаје па се тако Чачани из дана у дан муче како би негде оставили аутомобил.
Фото: РИНА

Ко из околине, рецимо, дође у град, све теже проналази простор за свој аутомобил, јер Чачак има чак 70 пута више путничких возила него места за паркирање. Неизбежна је, по свему судећи, изградња нових гаража, стручњаци би требало да кажу каквих: подземних, надземних, вишеспратних...

Према подацима Полицијске управе у Чачку, који су нам достављени на молбу агенције РИНА, на територији града Чачка регистровано је 66.048 путничких возила, на подручју општине Горњи Милановац 20.206, у Ивањици 12.603, а у општини Лучани 2.958 путничких возила.

На основу Одлуке Скупштине града Чачка, ЈКП „Паркинг сервис” Чачак тренутно врши наплату на 947 паркинг места подељених у 4 зоне паркирања и то: екстра зона 86, прва зона 278, друга 365, трећа 218 места.

На простору ширег центра града је обележено још око 500 паркинг места на којима се не врши наплата паркирања, а која би према поменутој одлуци могла да се уведу у режим наплате.

„На основу наше процене, паркинг места у ужем језгру града за обављање редовних активности наших суграђана има довољно, осим у шпицевима (ујутру приликом доласка на посао и од 12 до15 сати кад највећи број суграђана има потребу за паркирањем на кратак временски период, када долази и до загушења саобраћаја у центру града” - саопштио је „Паркинг сервис” за агенцију РИНА.

Изградњом једне или две гараже са капацитетима од око 200 до 250 паркинг места по гаражи, процењује он, решио би се проблем паркирања и у шпицевима. За сада је за изградњу гараже на простору затвореног паркинга код такси станице, урађено идејно решење, а израдом ПДР-а Центар, створили су се услови и већ је при крају израда урбанистичког пројекта и пројекта препарцелације.

„Обзиром да је израда главног пројекта, са прибављеним сагласностима од свих јавних предузећа као и сама изградња гараже велика инвестиција за ЈКП `Паркинг сервис`, наш оснивач, град Чачак ће водити комлетну процедуру како за израду главног пројекта, тако и за саму изградњу, након чега би `Паркинг сервис` преузео одржавање и организацију рада.

Градоначелник је већ на конференцији за новинаре и појаснио да ће у будућем мандату градске власти изградња гараже бити једна од приоритетних инвестиција” - наведено је у истом саопштењу.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.295.181 посета
Тренутно на сајту: 534 посетилац(a)