Махмутовић: Обећања дата малинарима испуњена 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Махмутовић: Обећања дата малинарима испуњена
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
19.12.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - На састанак са представницима произвођача малина западне Србије, који је одржан јуче у Ужицу,

није дошао министар пољопривреде Бранислав Недимовић, како је раније најављено, већ државни секретари овог министарства Сенад Махмутовић и Богдан Игић. Након разговора са удружењима, Махмутовић је изјавио да су сва обећања дата малинарима од стране Министарства пољопривреде испуњена.

“О цени никад нисмо преговарали, јер то није у нашој надлежности. Држава не може да одређује цену јер нема то право, ни овлашћења, па се на ту тему није договарало ни на једном састанку, нити било шта обећавало. Причали смо само о тенденцијама и кретању цене на светском тржишту. Ми са малинарима не можемо разговарати ни о њиховом односу са хладњачарима, њиховим дуговањима, јер то је посао за МУП и тужилаштво“, нагласио је Махмутовић.

Малинари међутим кажу да су на састанак дошли баш због свих ових тема о којима је говорио државни секретар.

„Ми смо по ко зна који пут изнели наше проблеме. Шеф кабинета министра Недимовића, Марко Шарановић је рекао да ће до петка покушати да ступи у контакт са кабинетима премијерке и министра трговине. Нама је кључни проблем Министарство трговине, које не ради свој део посла како треба. Хоћемо да знамо извозне цене малине, податке о увозу и реекспорту и тако даље”, рекао је за Инфо ЛИГУ Милијан Лазић, председник Управног одбора Удружења пољопривредних произвођача Ужице.

На састанку се разговарало и о неисплаћеним субвенцијама од стране ресорног министарства, дуговањима хладњачара према произвођачима и другим темама везаним за производњу и пласман овог воћа.

„Тржиште малине у нашој земљи је затворено и то је чињеница. У овом сектору производње нема слободног формирања цена на основу понуде и тражње. Неко то врло свесно коригује. Чекамо петак, да видимо какав ће бити одговор. Након тога заседаће управни одбори удружења и одлучићемо шта даље”, каже Лазић.

Лазић рекао је и да су од министра Недимовића затражили да их, како каже, не блати у јавности изјавама да су огранак опозиције, јер то није тачно.

„Ми се само боримо за наша права, да преживимо на својој очевини. Уопште нас не занима ни ко је премијер, ни министар, занима нас само колику имамо зараду по јединици свога производа и нећемо да нас нико пљачка. Тражимо заштиту од стране државе и на то имамо потпуно право”, закључује Лазић.

ГЗС / Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice malinari sastanak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.165.070 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)