Више од 20 кинеских привредника у посети граду на Ђетињи 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Више од 20 кинеских привредника у посети граду на Ђетињи
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
12.10.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Група кинеских привредника боравила је у Ужицу, са циљем да се добро упознају и створе могућност за будућу сарадњу.

Посету је организовала Линда Вонг, а у град на Ђетињи допутовало је више од 20 угледних и успешних кинеских привредника у области пољопривреде, образовања, здравствене неге, некретнина и из области обновљивих извора енергије.

На састанку су представници Ужица изложили пројекте које локална самоуправа жели да реализује у наредном периоду зарад бржег привредног раста и развоја, али нема довољно економске снаге да то сам учини.

„Област која нас интересује је образовање и ту бисмо улагали што би био наставак наше сарадње. Понећемо у Пекинг предлог пројекта у вези са аеродромом на Пониквама. Стручњаци у овој области ће анализирати логистику и све што је интересантно. Ако буде довољно профитабилно, разговараћемо о томе“, истакла је Линда Вонг.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић рекао је да је на састанку кинској делегацији представљен значајан пројекат оживљавања цивилног саобраћаја на аеродрому Поникве, објављено је на сајту града.

„Понудићемо једну од опција, приватно-јавно партнерство, али смо спремни да понудимо и продају аеродрома под условом да добијемо чврсте гаранције да ће бити значајних улагања у сам аеродром и цео комплекс око аеродрома“, изјавио је Петковић.

Он је додао да је осим аеродрома, презентована и идеја развоја туризма, посебно, здравственог туризма, развоја школства, односно, међународних интернационалних универзитета.

„За кинеску делегацију смо овом приликом организовали посету Мокрој Гори и приликом проласка кроз Кремна чланови делегације веома су се заинтересовали за причу о креманским пророцима, Тарабићима. Понудили смо један пројекат који им је за сада веома занимљив, а то је да буде изграђено село које ће верно представити време у коме су живели пророци, а у којем би био саграђен и музеј. Град би кинеским инвеститорима понудио земљиште које би купио, како би они могли да саграде хотелски комплекс у традиционалној кинеској архитектури“, закључио је Петковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.113.528 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)