Почели радови на уплитању главне сајле за гондолу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почели радови на уплитању главне сајле за гондолу
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
04.12.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Радови на најзначајнијој инвестицији у туризму Србије у овој деценији приводе се крају. У ЈП „Голд гондола Златибор” очекују да

златиборска гондола прве путнике превезе почетком наредне године. Kренуло се са радовима на уплитању главне сајле преко Рибничког језера до врха Торника. На терену су били присутни представници сва три извођача радова. Након тога прелази се на подизање сајле на другом делу, трасом од међустанице до почетне станице у центру. Активности се убрзано одвијају. Сви грађевински и машински радови ће бити завршени до краја године.

Завршена је и студија „Анализа могућности коришћења обновљивих извора енергије за напајање система Голд гондоле’’, којом је на основу вишемесечних проучавања закључено да је сунчева енергија најбоље решење. План је да Голд гондола у потпуности буде еколошки пројекат и да ни на који начин не угрожава животну средину него позитивно утиче на њу. Настојаће се да у наредних годину дана буде припремљено све како би уштеда енергије била већа. Управна зграда, чија је изградња у плану у наредном периоду, а која ће се налазити у склопу почетне станице, такође ће користити соларну енергију за функционисање.

Упоредо са свим радовима који се тренутно изводе припрема се документација за технички преглед и технички пријем. Прикупља се све што је неопходно за употребну дозволу, да би и тај део био спреман до краја ове године. Циљ је да све буде припремљено и приведено крају на време, да би почетком године уживали прво у отварању, а потом и вожњи најдужом панорамском жичаром на свету.

ГЗС / Златибор пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.295.960 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)