Чачак и Горњи Милановац добили државно признање за допринос у изградњи аеродрома на Галовића пољу у Прањанима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Чачак и Горњи Милановац добили државно признање за допринос у изградњи аеродрома на Галовића пољу у Прањанима
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
04.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак , Горњи Милановац - Министарство грађевине доделило је захвалнице и признања заслужним учесницима за изградњу Дражиног горског аеродрома у Прањанима, који је подигнут у знак сећања на анјвећу спасилачку мисију коју је



иза Немачких линија организовао Равногорски покрет под вођством Драгољуба Драже Михаиловића. Огроман допринос у овом подухвату дали су градоначелник Чачка Милун Тодоровић,  председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић али и извођачи радова међу којима су  Предо Продановић из Придворице, власник грађевинске фирме "Транспорт Придворица"  и  путарска фирма "Томовић коп" власника Радоша Томовића из Коштунића,  Јавна предузећа која су у оквиру својих делатности пружили услуге озелењавања и уређења комплекса.
 
 
Признање за Горњи Милановац, председник општине Дејан Ковачевић примио признање, фото: ГЗС
 
"Почаствовани смо државним признањем за допринос, који смо као град дали у изградњи меморијалног спомен комплекса аеродрома на Галовића пољу у Прањанима - Меморијални комплекс операције Халијард", написао је на фејсбук страници Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.
 
Градоначелник Чачка  Милун Тодоровић и Јована Атанацковић, фото: фејсбук
 
Према његовим речима иницијативу за реализацију овог пројекта, покренула је министарка Зорана Михајловић, са својим сарадницима, господином Зораном Илићем и госпођом Јованом Атанацковић.
 
 
 
Овако су изгледали радови на Галовића пољу у Прањанима, фото: фејсбук
 
Отварању овог спомен комплекса, присуствовали су и председник Србије, господин Алекандар Вучић, Његова екселенција, амбасадор Сједињених Америчких Држава, господин Ентони Годфри, премијерка Србије Ана Брнабић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, оснивач Фондације Халијард Џон Капело и други.
 
 Они су саградили  Горски аеродром Драже Михаиловића на Галовића пољу у Прањанима за три месеца, фото: фејсбук
 
Неколико месеци касније, у Чачку су уручена признања појединцима и институцијама уз чију помоћ, подршку и ангажовање је овај пројекат реализован у најкраћем могућем року.
 
Иначе, градња аеродрома трајала је свега три месеца и вероватно ће се памтити и по том рекордном неимарском подухвату, данас је то величанствен комплекс са пистом дугом 675 метара, меморијалним комлексом у коме ће се у наредном периоду одржати бројни културни садржаји. Писта је  конструисана тако да на њу може да слети авион са 15 путника и већ су на њу слетале десетине авиона. У мају уколико околности дозволе на овом аеродрому одржаће се и први слет у којем ће учествовати неколико десетина авиона а планира се да са њега крену и мањи авиони који ће летети на околне туристичке дестинације. 
 
ГЗС
 
Државно признање Чачку за допринос у изградњи аеродрома на Галовића пољу у Прањанима, фото. фејсбук
 
Прилог о аеродрому на Галовића пољу емитован у емисији НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ
 
 
 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak aerodrom pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.902.051 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)