Чачак у програму који финасира ЕУ са 8,5 милиона евра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачак у програму који финасира ЕУ са 8,5 милиона евра
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
17.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Милица Дачић, заменица градоначелника, потписала је, у име Града Чачка, Меморандум о разумевању

са УНДП, чиме се град Чачак придружио локалним самоуправама Димитровград, Крагујевац, Параћин и Шабац, које су изабране у оквиру јавног позива за јединице локалне самоуправе за учешће у двогодишњем Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који са 8,5 милиона евра финансира Европска унија, саопштено је на сајту Града Чачак.

Одабране општине и градови ће, уз финансијску и стручно-саветодавну помоћ тима РеЛОаД пројекта, јачати партнерство између локалних власти и цивилног друштва, на добробит грађана и локалних заједница. РеЛОаД подржава увођење и ширење транспарентног финансирања пројеката организација цивилног друштва (ОЦД) из буџета јединица локалне самоуправе, чиме се осигурава веће учешће грађана у процесима доношења одлука и унапређује пружање јавних услуга.

На тај начин изабране локалне самоуправе ће имати прилику да искористе бесповратна финансијска средства у износу од пола милиона евра за финансирање пројеката од јавног интереса које ће спроводити ОЦД у наредне две године. Посебна пажња биће посвећена пројектима који доприносе оснаживању жена, младих и друштвено маргинализованих група.

Очекује се да ће кроз РеЛОаД пројекат ОЦД реализовати 200 пројеката који ће омогућити квалитетније и разноврсније програме за око 38.000 грађана у региону Западног Балкана. У Србији ће у пројекту учествовати најмање 20 организација цивилног друштва чије ће активности допринети бољем квалитету живота за преко 3000 грађана.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.293 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)