Сурово: Сиротињу избацују извршитељи из социјалних станова 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сурово: Сиротињу избацују извршитељи из социјалних станова
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
27.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Судски извршитељ у Чачку заказао је јутрос исељавање породице Матрак из стана за социјално угрожене породице у насељу Кошутњак у Чачку.



Међутим, то су спречиле комшије такође избеглице који сматрају да је тако нешто недопустиво.

“Дугујемо око 500.000 за кирију, а већ три године у овом стану живимо без струје, ја сам тежак инвалид, док је мој син такође лошег здравственог стања и без посла већ годинама. Ми немамо куд нити имамо од чега да платимо дуг. Међутим у стамбеној агенцији су неумољиви. Директор нам је рекао ако уплатимо 200.000 одмах неће нас исељавати”, рекла је Јелена Матрак која је са својим братом Ристом избегла из Мостара.

Комшије кажу да је ово нехуман потез и да су се због тога окупили да заштите немоћне људе.

“Ја не могу да верујем да неко може избацити људе у оваквом стању на улицу. Збрињавају се избеглице из Сирије док нашу социјалу остављају без игде ичега. Ови станови су донација италијанске владе за расељена лица, али стамбена агенција нам наплаћује око 8.000 кирију што је скоро близу тржишне”, кажу окупљене комшије.

Директор Градске стамбене агенције Милан Драшкић је на питање Гласа западне Србије о разлозима исељавања ове породице рекао да је поступак извршења пред државним органима и да он нема право да коментарише ову ситуацију. Драшкић је додао да га Закон о заштити личности обавезује да не даје никакве изјаве везане за идентитет особа које се исељавају.

Иначе, како стоји на табли која се налази на стамбеној згради станови су донација Републике Италије изграђени у оквиру програма становања и трајне интеграције избеглица СИРП.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.270.517 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)