Гошћа Златибора из Кине: „Обожавам Србију“ 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Гошћа Златибора из Кине: „Обожавам Србију“
Trenutno na sajtu: 562       |       Podeli:
04.02.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор постаје све примамљивији страним туристима, што показује и долазак

две младе Кинескиње које су веома задовољне, пре свега дочеком и гостопримством људи.

Пријатељице Каимин Џу и Лијао Сја изабрале су Златибор, на препоруку пријатеља из Србије, као успутну станицу на путу за Котор. Кажу да их је одушевио поглед са врха Торника, биле су и у Мокрој Гори, возиле се Шарганском осмицом а пријатно их је изненадила љубазност домаћина.

,,Људи су овде веома фини, поготово према нама јер нема много туриста из Кине. Понеки су нам и прилазили на улици, питали нас одакле смо и руковали се. Ја обожавам Србију, јединствена је земља и не може се поредити, обишле смо много држава, али људи су овде сјајни, сви су веома пријатни према нама”, каже млада Каимин Џу из Шенжена – кинеског центра нових технологија, а занимљиво да је овај град на југу државе у близини Хонг Конга за неколико деценија стигао до 12 милиона становника.

,,Велика је разлика између Европе и Азије. Овде је традиционална средина и људи су веома љубазни међусобно, а Кина је огромна земља, па понекад људи неће бити тако фини и свуда су различити. Овде се могу видети неке традиционалне ствари, као што су мала села. Ако будем долазила поново на Златибор, сигурно ћу научити да скијам, јер сам одрасла у граду без снега. А можда ћу доћи на пролеће или лето, да видим каква је разлика”, истиче модна дизајнерка која је недавно дипломирала, и са пријатељицом која ради у школи је раније обишла Француску, Шпанију, Грчку и значајне туристичке центре.

Олакшавајућа околност за долазак у Србију је и то да им нису потребне визе, а по повратку из Котора, поново ће свратити до Београда и Новог Сада. Што се овдашње кухиње тиче, имају једну очекивану замерку.

,,Храна је добра, али је има превише за нас, нарочито меса. Свако јело је са месом. Позивам све Србе да пробају и кинеску храну”, поручује Џу и додаје да ће сигурно поново доћи на Златибор.

Њихова посета уклапа се у тренд повећаног броја долазака туриста из Кине на српску планину који је забележен у 2017. години. Туристичке агенције из најмногољудније земље света уврстиле су Златибор у своју понуду. Да подсетимо, делегација из Кине је 2016. боравила на Златибору када се састала са општинским руководством, а у јануару је кинеска национална телевизија снимила репортажу о Стопића пећини, што потврђује позитивне утиске Кинеза о Златибору.

Извор: Златибор Пресс

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.220.404 посета
Тренутно на сајту: 563 посетилац(a)