Усвојен буџет за наредну годину, наставак седнице у среду 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Усвојен буџет за наредну годину, наставак седнице у среду
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
24.12.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Буџет општине Нова Варош за идућу годину износиће око 735 милиона динара.

Председник општине Радосав Васиљевић каже да је он развојни те да је највише средстава опредељено за нове инвестиције и за развој туризма.

Са друге стране опозиција критикује буџет и сматра да у њему нема великих капиталних пројеката.

Највише средстава биће утрошено за реализацију крупних инфраструктурних пројеката, ни овога пута није занемарен развој туризма па ће велики део општинског колача отићи и на ову грану. Председник општине Радосав Васиљевић каже да се водило рачуна о сваком динару пореских обвезника који ће бити утрошен.

,,Можемо се похвалити са многим крупним пројектима који се налазе у буџету за идућу годину. Изградња кружног тока на Браношевцу, затим почетак градње првог километра пута од од Браношевца према Златару и даље ка Сјеници, уређење Трга војводе Петра Бојовића само су неке од инвестиција које планирамо да реализујемо током наредне године", истиче Васиљевић.

Опозиција сматра да буџет није развојни, да нема крупних пројеката као и да је кључни проблем то што недостаје визија људима који воде општину па се не може наслутити како ће се ова средина у будућности развијати.

,,Креативности у буџету нема. Ово није развојни буџет како представници власти тврде. Ми као локална самоуправа немамо кадровског капацитета и то је суштински проблем за даљи развој општине", сматра шеф одборничке групе Демократске странке Славиша Пурић.

У скупштински дневни ред је уврштена и тачка везана за захтев радника некадашњег гиганта у производњи хидрауличних дизалица Слоге А.Д. који су сада на рубу егзистенције јер више од пола године плату нису примили, па сада прете штрајком глађу. Они су затражили помоћ општине у решавању нагомиланих проблема.

Радници "Слоге" А.Д. на скупштинском заседању, фото: ПП Медиа

Бивши директор Слоге А.Д., а сада доборник Зоран Ђокић истиче да је фирма имала перспективу и уговорене послове међутим и то да је непостојање квалитетног вође допринело да предузеће крене странпутицом.

Одборници су усвојили и извештаје о раду и планове и програме пословања за идућу годину неколико јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа. Седница је прекинута пошто је усвојен буџет за идућу годину, наставак заседања предвиђен је за среду 27. децембра.

 

ПП Медиа / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.751 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)