Пронађено благо велике вредности на Руднику 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пронађено благо велике вредности на Руднику
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
15.12.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац / Рудник - На планини Рудник пронађен је слој рудног тела дебљине 35 метара са великим



процентом сребра, цинка и бакра што ће допло продужити век руднику на истоименој планини, изјавио је за Глас западне Србије директор предузећа Рудник и флотација у оквиру компаније ,,Контанго”Ацо Илић.

“Имали смо среће јер је прва бушотина од неколико стотина метара погодила у средиште рудног тела које је дебело од 30 до 40 метара. Ако се зна да су сва досадашња рудна тела која су у историји планине пронађена била дебљине до пет метара, онда је јасно да смо открили право благо. Анализа је показала да је руда веома богата бакром, сребром и оловом док је садржај цинка дупло већи него што смо до сада икада ископали. Веома је добра и концентрација сребра од 50 грама по тони руде што је наш стандард,” каже Илић.

Директор предузећа Рудник и флотација у оквиру компаније ,,Контанго”Ацо Илић.

Само експлатација новооткривеног рудног тела трајаће најмање осам година и налази се на 600 метара испод површине земље.

Иначе у предузећу Рудник тренутно је запослено 452 радника. Просек бруто плата је око 95.000 динара а сваком рудару крајем године биће подељен традиционалан бонус од 12.000 динара.

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.385.288 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)