Покрет “Три плус” учинио немогуће и ујединио све у борби против беле куге 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Покрет “Три плус” учинио немогуће и ујединио све у борби против беле куге
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
09.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - У организацији Покрета за децу “Три плус“, у чачанском Дому културе синоћ је одржан



скуп под називом “Сабор слоге против беле куге: Хиљаду разлога да се свађамо, један да се помиримо“.

Велика Сала Дома културе била је мала да прими око 1000 Чачана који су дошли да својим присуством дају подршку овом пројекту. По први пут уједињени, са истом идејом, на једном месту, нашли су се представници позиције и опозиције, Српске православне цркве, привреднка, спортиста, просветних радника и свих оних који сматрају да ову битку не смемо да изгубимо.

Синоћњем саборском окупљању присуствовали су и представници највеће руске мреже која се бори за повећање наталитета “За живот”, на челу са председником Сергејом Чесноковим, представници Министарства одбране и популационе политике, 20 организација које се баве борбом против беле куге и дечији писац Тоде Никелетић. Посебно значајно је било присуство породица са троје и више деце.

“Сваке године у Србији се бележи негативан прираштај од 36 000 људи, а само прошле године земљу је напустило 70 000 становника Србије”, истакао је председник организације “Три плус” Владица Гавриловић.

Председник покрета "Три плус", Владица Гавриловић, фото: ГЗС

Према његовим речима основна идеја овог сабора било је окупљање и помирење завађених из свих сегмената друштва како би схватили да “Србија нестаје и губи битку и да смо ми генерација која неће сачувати Србију онакву какву смо је добили од предака, како би је предали нашим потомцима.”

Гавриловић истиче да су у Чачку успели да уједине све по том питању.

“Чачак поново први креће у борбу, али овога пута против највећег зла које прети Србији а то је бела куга”, истиче Гавриловић и додаје да је ово национално а не политичко питање, и ако око овога не можемо да се договоримо и ујединимо онда од Србије у будућности нема ништа.

Сабор помирења почео је песмом “Косовски божури” као подсећање на све мањи број рођене деце, док је на крају отпевана песма “Земљо моја” као подсећање на одлазак младих људи из Србије. Ова песма коју су заједно отпевали дечији хор, родитељи и бројни учесници измамила је је код многих сузе и буру емоција.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


triplus cacak borba belakuga ujedinjenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.283.008 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)