Данас се одржавају локални избори на Косову 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Данас се одржавају локални избори на Косову
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
22.10.2017 | 0 коментар(а)



На Косову и Метохији одржавају се локални избори, трећи од самопроглашене независности 2008.

Бирају се председници општина и одборници у општинским скупштинама.

Бирачка места на Косову и Метохији су отворена у 07.00 а бирачи ће моћи да гласају до 19 часова.

Централна изборна комисија Косова и Метохије саопштила је да ће на изборима учествовати 91 политички субјект - 35 политичких партија, једна коалиција, 30 грађанских иницијатива и 25 независних кандидата.

На бирачки списак уписано је укупно 1.890.952 бирача, а гласаће се у 38 општина.

Косовски Срби ће на изборе изаћи са 18 листа и наступиће у 21 општини – у 10 општина у којој чине већину становништва и у 11 општина у којој нису већина.

Укупно има 204 кандидата за председнике општина.

Кандидати за градоначелника Северне Митровице су Горан Ракић, кога је предложила Српска листа, Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда, Бетим Османи, представник Алијансе за ново Косово, и Гонџе Гауши испред Демократске партије Косова. Кандидати за председника општине Лепосавић су Драган Јаблановић, представник Партије косовских Срба, Зоран Тодић, кога је кандидовала Српска листа, и Ненад Радосављевић, представник Иницијативе Народна правда. У Звечану су кандидати за председника општине Вучина Јанковић, кога је предложила Српска листа, и Драгиша Миловић, представник Грађанске иницијативе За наш Звечан, док су у Зубином Потоку кандидати за председника општине Славиша Бишевац, кога је предложила Грађанска иницијатива За Зубин Поток, и Стеван Вуловић, представник Српске листе.

Мисија ОЕБС на Косову изразила је очекивање да ће гласање протећи "мирно" и бити регуларно. ОЕБС ће, како је најављено, имати 220 представника на бирачким местима у општинама Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток и пружиће техничку подршку у општинским изборним комисијама.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.357.073 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)