Радојевић: Незаконите поступке бивше власти Чачани ће платити десет милиона 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Радојевић: Незаконите поступке бивше власти Чачани ће платити десет милиона
Trenutno na sajtu: 724       |       Podeli:
04.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Војислав Илић и Нова Србија отишли су са власти, али незакониту смену на челу ЈП “Градац“ Небојше Јовановића
Фото:ГЗС

платиће грађани Чачка,  чак 10 милиона динара. Радојевић  је, на данашњој КЗН  оптужио и тадашњи врх СНС, Раденка Луковића и Александра Максимовића  да су иницирали смену.

“Пресуда је правноснажна, а она обухвата и личну надокнаду и судске трошкове који су проистекли из судског спора.  Не знам прецизну цифру, али мислим да је нешто мање од 100 хиљада евра . Детаље око враћања на посао не знам”, каже др Александар    Радојевић и додаје   да се распитао и проверио да је пресуда правноснажна.

“Нема ни једног дела који је стављен на терет директору и све што је изнето као оптужба, све је судски пало,  тако да не постоји ни један ваљан разлог за оне који су покушали да политичку смену претворе у законску, у омаловажавање и вређање самог човека, личности о којој се ради и свих оних који су учествовали у том послу. Тамо сте могли да видите да је оптужен за неузимање гаранција и  поред тога што је запослено сто људи као што је и обећано и да  то није био његов посао јер  је био директор Јавног предузећа, а коначан потпис на цео пројекат, цео посао је ставио градоначелник Чачка или  заменик градоначелника Чачка. Све једно ко је био ту, немам тај податак ,ко је потписао,  али у сваком случају то је дело једног од њих двојице ,а никако дело  директора у служби Јавног предузећа који је само тај предлог изнео на Градско веће, које је прихватило Пројекат , одобрило посао, ставило свој потпис и печат и посао се одрадио. Дакле, било је апсолутно тендециозно политичко суђење и политичка смена”, каже Радојевић и додаје:

“У првом тренутку иза тога је стајало осцепљено крило СНС предвођено господином Луковићем и Александром Максимовићем, а онда су се придружили сви из колације, Нова Србија, СПС, јер без свих њих не би могла ни да се уради та смена .Подсећам и да на самој седници када се гласало није постојао кворум упркос свему, ем је била нелегална, без кворума , по свим основама било је потпуно неозбиљно, бахаћење, трошење народних пара, омаловажавања једних људи који су радили по закону и поштовали закон, на рачун неких личних и партијских интереса које је требало спровести на тај начин , а то им је у том тренутку било најзанимљивије и најспектакуларније јер је он доминирао у тој ситуацији која је била везана за јавно предузеће Градац са неким пројектима", изјавио је др Александар Радојевић на данас одржаној КЗН ГO  Народне странке.




ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radojevic aleksandar narodna stranka kzn cacak izborna kampanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.081.965 посета
Тренутно на сајту: 724 посетилац(a)