Ситуација у ковид-болницама се полако побољшава, омикрон сој стигао у регион 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ситуација у ковид-болницама се полако побољшава, омикрон сој стигао у регион
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
05.12.2021 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1.262.419 особа, а забележено је 11.876 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 3.567 хоспитализованих пацијената. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налазе 164 особе. 

Према јучерашњем пресеку, за дан је преминуло 39оболелих од ковида, показују подаци са сајтацовид19.рс. Вирус је потврђен код још 1.613 особа, од 12.526 тестираних.

Број хоспитализованих је у даљем паду. Директор Клиничког центра Србије проф. др Милика Ашанин рекао је за РТС да сеполако смирује ситуација у ковид болницама, као и у Клиници за инфективне и тропске болести.

Премијерка Ана Брнабић навела је да је 55 одсто грађана потпуно вакцинисано, а 28,5 одсто становништва примило је и трећу дозу. Охрабрује и то што је чак 77 одсто оних којима је дошло време за трећу дозу, примило бустер.

Када је реч о новом соју коронавируса, у Румунији су откривена прва два случаја омикрона код двоје грађана који су се вратили из Јужне Африке 30. новембра, саопштило је јуче министарство здравља.

У Црној Гори је јуче забележен први случај сумње на оболевање од омикрон соја коронавируса, јавили су подгорички медији.

У Хрватској, из Института "Руђер Бошковић" известили су да је досадашња анализа узорка узетог у Загребу утврдила присутност мутација карактеристичних за омикрон, али упозоравају како се коначни резултат још увек чека и да ће о томе известити Завод за јавно здравље Хрватске.

ГЗС/ РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Korona soj bolest

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.731 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)