За ужичке спортске клубове 53 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За ужичке спортске клубове 53 милиона динара
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
02.03.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - За реализацију годишњих програма спортских организација у Ужицу буџетом града

опредељена су средства у износу од 42 750 000 динара и то је износ подељен на 63 клуба, наводи се на сајту града.

Поред новца који је опредељен за годишње програме спортских клубова, ту су и средства за годишњи програм Спортског савеза Ужице, који ће за организацију неколико традиционалних манифестација добити 7 500 000 динара. Два милиона динара су средства намењена за посебне програме у области спорта, док ће са 500 хиљада динара Град финансирати здравствену заштиту спортиста, а врхунски успеси спортиста на међународним такмичењима биће испраћени са 250 000 динара.

Према речима Ратка Трмчића, члана Градског већа задуженог за културу, спорт и образовање, средства су као и претходних година додељена спортским организацијама по одређеним критеријумима, међу којима су најважнији традиција и постигнути резултати.

„Ту су и ранг такичења, број регистрованих и категорисаних спортиста у екипама, као и њихова заступљеност у националним спортским репрезентацијама.“

„Важно је нагласити да ниједан клуб није добио више од 20 одсто укупно опредељених средстава за клубове и да ће се у наредном периоду са Спортским савезом Ужице радити на измени правилника. Тако би поред кровног постојали и грански правилници по областима спорта“, каже Трмчић.

Члан Градског већа задужен за културу, спорт и образовање Ратко Трмчић, фото: сајт града Ужица

“То би практично значило да би се клубови истог спорта бодовали између себе, а на основу тога би се вршила и расподела средстава. Инсистираће се и на масовности спорта, али и на контроли рада клубова и трошењу добијеног новца. Радиће се и на увећању буџета, што би већ и било учињено да нисмо имали годину ковида 19. “

Трмчић је позвао клубове да посебно воде рачуна о извештајима, које су дужни да на време доставе. Такође, како истиче, отворен је и позив свим спортским организацијама да заједно са Спортским савезом и Градом раде на отклањању недостатака и подизању на виши ниво свих активности.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice sport sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.425.921 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)