Обрадовић: Око 2.400 инспектора контролисаће ковид пропуснице 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Обрадовић: Око 2.400 инспектора контролисаће ковид пропуснице
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
23.10.2021 | 0 коментар(а)



Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, министарка државне управе
Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, фото: РИНА

и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је да ће око 2.400 инспектора свих 46 инспекција контролисати ковид пропуснице, које су од вечерас у 22 часа обавезне у угоститељским објектима.

Обрадовић је за РТС рекла да су све инспекције укључене у надзор над применом обавезе да се у угоститељским објектима мора имати ковид пропусница.

„Оно што јесте важно да нагласимо је да ће вечерас и током сутрашње вечери бити саветодавни надзор, а од понедељка постоји могућност кажњавања, односно писања прекршајних налога”, истакла је Обрадовић.

Поручила је грађанима да не треба да се плаше и да не постајемо полицијска држава.

„Инсистирамо само на томе да људима који су вакцинисани олакшамо живот, да добију неке бенефите, да могу много лакше да се крећу, а онима који нису да укажемо на значај вакцинације и да ће после вакцинације моћи лакше да функционишу на јавним местима и затвореним просторима”, рекла је министарка.

Додала је и да су у претходна два дана обављене посебне едукације за све инспекције и да неће бити дозвољено да у надзор иду инспектори који ниси вакцинисани.

„Све ово је само корак даље да боље организујемо живот у ’новој нормалности’ ”, рекла је министарка Обрадовић и додала да је вакцинисано од 60 до 70 одсто људи који раде у инспекцији и комуналној милицији.

Нагласила је да ће инспекцијска контрола бити само супервизија, а да су организатори и власници угоститељских објеката у обавези да исконтролишу своје госте, односно да утврде да ли они имају код себе дигитални сертификат.

„У тренутку када покажу сертификат, кју-ар код ће обичном камером на мобилном телефону проверити или ковид редар или инспектор, уколико покаже да је зелено моћи ћете да останете, уколико покаже црвено нећете моћи да останете”, објаснила је Обрадовић.

Навела је да ће локал у којем се не поштује та мера морати да буде испражњен на 24 сата.

„Ако се наредног дана понови исти случај, наравно идемо даље у ригорознију меру - иде новчано кажњавање од 300.000 за правна лица, нешто мање је за одговорна лица и 5.000 динара за грађане који се не придржавају мера”, рекла је Обрадовић.

Додала је да је контрола у свим местима максимално појачана, али да ће најјача контрола бити у пет градова - Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Суботици.

Обрадовићева је апеловала на свест грађана да поштују мере, да не траже рупу у закону и надзору и позвала их да се вакцинишу.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MARIJA OBRADOVIC KONTROLA KOVID PROPUSNICE INSPEKCIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.785.062 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)