Промоција белог спорта у Прибоју 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Промоција белог спорта у Прибоју
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
14.01.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - У првим данима нове 2019. започете су активности у оквиру реализације пројекта којим је предвиђена изградња новог тениског терена

од чврсте подлоге у Мраморју, код постојећег дечјег игралишта, набавка опреме за Тениски клуб Прибој, а биће одржана и два тениска кампа за тенисере почетнике. Укупна вредност пројекта је 215.663.66 евра, од чега по пројекту за активности на територији општине Прибој, Туристичкој организацији припада 119.390,76 евра.

Пројекат „Бели спорт и културно-историјско наслеђе Полимља са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Прибој и Рудо”, за који је уговор о коришћењу бесповратних средстава у оквиру Другог позива прекограничне сарадње Србија-БиХ 2014-2020, Туристичка организација Прибој потписала са Министарством финансија 31. децембра протекле године.

Ради се о пројекту који за циљ има промовисање, унапређење белог спорта као и културно-историјског наслеђа Полимља са краја 19. века у функцији развоја туризма две пограничне општине, на коме је Туристичкој организацији Прибој партнер Јавна установа „Рудо спорт” Рудо.

Пројектом је обуваћено и да пет професора физичког из Прибоја ће похађати курс за оперативног тренера у тенису а стаза старе пруге биће претворена у зелену бициклистичку стазу. Предвиђена је и адаптација помоћног објекта Јевђевића куће и да се тај простор претвори у уметничку радионицу. Током трајања пројекта биће организоване две радионице за израду сувенира, на којима ће се између осталог изабрати и сувернири за општине Прибој и Рудо. Полимље ће добити и нову манифестацију, трку старих бицикала, а за време трајања пројекта биће прикупљена историјска грађа из овог периода, која ће бити публикована у каталозима.

Пројекат траје 18 месеци, а иначе је трећи који Туристичка организација Прибој реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње, и у томе је тренутно најуспешнија јавна установа у држави.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.289.649 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)