У фабрици Шпик Иверица у Ивањици 44 радника остаје без посла 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
У фабрици Шпик Иверица у Ивањици 44 радника остаје без посла
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
16.03.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Компанија "Шпик Иверица" у Ивањици која послује у саставу групације Фантони

из Италије, најавила је смањивање броја радника због кога ће 44 радника остати без посла.

Поверник Синдиката Независност "Шпик Иверице" Миљко Радовић рекао је новинарима да као разлог за отпуштање руководство наводи смањену производњу због недостатка сировине и смањеног тржишта.

Он је додао да на рад фабрике утичу и жалбе мештана који живе поред фабрике и који се жале на буку и загађење.

"Имали смо низ састанака са руководством и Синдикат не може више ништа да уради. Жао ми је радника који ће морати да напусте фабирку, саосећам са њима. Прошле године је урађен социјални програм у оквиру кога је 40 радника добило отказ, уз отпремнину која је износила 33 посто од бруто личног дохотка, како предвиђа Закон и што је послодавац поштовао", рекао је Радовић.

Према његовим речима, радници који ће морати да напусте фабрику имају преко 50 година.

Радовић је додао да ће након отпуштања 44 радника, који би фабрику требало да напусте за месец дана, у производњи остати 15 радника.

Синдикат је оценио да ће радници који су остали у фабрици углавном радити на производњи пелета за огрев и изразио сумњу да ће они моћи да производе иверицу која се до сада производила .

У Синдикату истичу да су многа радна места укинута од приватизације фабрике 2006. године и да су радници који су остали у фабрици имали редовне плате и уредно су им уплаћивани социјални доприноси.

"Шпик Иверица" у Ивањици основана је 1977. године и бавила се производњом фурнира и плоча од дрвета.

Приватизована је у новембру 2006. године, од када послује у саставу италијанске групације Фантони из Удина и специјализована је за производњу сирових и оплемењених плоча иверице, а од 2009. године бави се и производњом пелета за огрев.

 

Бета / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica spik zatvaranje radnici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.285.982 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)