Руски привредници у посети Чачку, заинтересовани за инвестирање и јачање пословне сарадње 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Руски привредници у посети Чачку, заинтересовани за инвестирање и јачање пословне сарадње
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
15.07.2021 | 1 коментар(а)



Чачак - У координацији са козацима из Русије дошли смо на идеју да једна висока делегација
Фото: ГЗС

из тог региона посети неколико општина у Србији у циљу инвестирања и унапређења економске сарадње, као и јачања духовних и културних веза Русије и Србије, рекао је Стево Вранић врховни атаман Козака.

Стево Вранић врховни атаман Козака, фото: ГЗС

„Будуће време које нам долази у сусрет, иде нам у прилог, јер све више руских инвеститора долази у Србију и препознају могућности шта могу да ураде, а данашњи састанак има тај циљ размене информација, упознавања са привредницима и на наеки начин отварања заједничких компанија, улагања, пројекта и слично. Дакле, економија, као стуб развоја и култура треба да буду ослонац и снага духовних и културних односа са руском федерацијом”, рекао је Вранић.

Он је истакао да се у овим крајевима одавно ради са Русима , циљ је само да се то мало убрза и ојача.

Горана Танасковић, руководилац регионалне привредне коморе у Чачку, фото: ГЗС

„Задовољство ми је што данас град Чачак и наши привредници могу да поздраве привреднике који долазе из области Краснодара, Ростова и желимо да унапредимо сарадњу са Руском федерацијом и свим областима из Русије који желе да сарађују са нашом привредом. Не можемо рећи да имамо велику сарадњу са руским предузећима, око 4, 5 одсто укупног извоза града Чачка и Моравичког округа односи се на пословање са руском федерацијом, али управо, изменом административних процедура и забрана које су постојале, сада је олакашан извоз. Из Чачка нам највише иде воће и поврће, пре свега свежег воћа и осталих производа. Надамо се да ће се поједностављењем администрације то још више повећати”, рекла је Горана Танасковић, руководилац регионалне привредне коморе у Чачку.

Илија Шакалов, директор фонда развоја Краснодарског краја, фото: ГЗС

Илија Шакалов, директор фонда развоја Краснодарског краја и народни посланик, рекао је да је захвалана општини града Чачка, као и трговинској комори која је направила сарадњу организацију састанка са привредницима Чачка.

„У саставу наше делегације су крупни бизнисмени из краснодарског краја, народни посланици, као и компанија која се бави изучавањем инвестиционог климата краснодарског краја. Циљ наше пословне мисије је економско - трговински, духовни и културни развој наших региона. У саставу наше мисије су велике компаније које се баве пољопривредом, металурсшком обрадом, конструкцијама, као и прочишћавањем еко система”, појаснио је Шакалов.

Шакалов је истакао да се у Србији ради од понедељка до петка, за ова претходна три дана успели су договори на отприлике суму од 25 милиона еура.

„Задатак наше мисије је не само економски, већ да зближимо културна дешавања између Русије и Србије и било би нам драго да видимо представнике ваше и наше општине на територији Краснодарског краја”, закључио је Шакалов.

Владан Милић, заменик градоначелник Чачка, фото: ГЗС

Владан Милић, заменик градоначелник Чачка је рекао да очекује од овог састанка да буде само један у низу у продубљивању сардње двеју држава.

„Ми смо још 2019. године са уметницима Краснодарског краја остварили сарадњу, тада смо имали и размену уметничких дела, тако да са братском Русијом настављамо сарадњу и верујем да ће она бити подигнута на још виши ниво”, закључио је Милић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RUSI KRASNODARSKA OBLAST KOZAK CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Verica Živkovic

    Hvala bogu da naši privrednici i država shvataju značaj ovakve saradnje i uspostavljanje saradnje.Nadajmo se da če je biti i više ubuduce.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.235.092 посета
    Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)