Др Пајовић: Од уторка креће ревакцинација 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Др Пајовић: Од уторка креће ревакцинација
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
05.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У Чачку је до данас вакцинисано 7.500 грађана, а у Моравичком округу нешто преко 13.000.
директор Дома здравља у Чачку др Александар Пајовић, фото: ГЗС

Имунизација се вршила у две фазе, масовна углавном кинеском Синофарм је почела 20. јануара, рекао је директор Дома здравља у Чачку др Александар Пајовић.

„У једном моменту нисмо само вакцинисали пријављено становништво код еУправе, већ све грађане који су долазили били они непријављени или пријављени али без позива. Тако смо врло брзо, за неколико дана, имунизирали око 6.000 грађана у Чачку”, казао је он.

У првом таласу здравствени радници примилу су Фајзерову вакцину, док су јуче и данас радници у Болници, Дому здравља у Чачку и Горњем Милановцу вакцинисани Спутњик В вакцином, која је стигла у одређеној количини углавном за медицинаре.

Иначе, Фајзерову вакцину, су у првом таласу, сем здравствених радника примило и грађанство који ће од сутра долазити на ревакцинацију.

„Ми смо спискове за имунизацију добијали из Министарства здравља, али нису сви грађани били у стању да се пријаве преко еУправе па и кол центра. Тако да смо ми омогућили нашим пацијентима да се јаве свом изабраном лекару, а наше медицинско особље је све те грађане пријавило еУправи. Око 150 грађана је пријављено да се кући вакцинишу, ми смо оформили екипе, из Кућне неге, који већ четврти дан излазе на терен, јер могу на дневном нивоу да обиђу 30 људи”, казао је др Пајовић.

Према његовим речима велики посао их очекује од уторка када се креће са ревакцинацијом. „Она је обезбеђена за све и вршиће се по динамици како су и примљене. За Фајзера је то 21 дан а за кинеску вакцину од 21 до 28 дана. Грађани ће добијати позиве када и где да се јаве”, истакао је др Пајовић.

Ревакцинације као и вакцинације ће се вршити на четири пункта у Плавој хали са три тима, Дому културе са три и са по једним тимом, лекар и две сестре, на Љубић кеју у просторијама месне заједнице и у МЗ Кључ, у Балканској улици. Постоје још два припремљена пункта у Мрчајевцима и МЗ Коњевићи, који се до сада нису отварали.

Пајовић каже да је због стицања колективног имунитета потребно да се вакцинише још већи проценат људи.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pajovic revakcina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.216.345 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)