Нововарошко удружење Дан Планете обележава под слоганом „Желимо да почнете да паничите” 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нововарошко удружење Дан Планете обележава под слоганом „Желимо да почнете да паничите”
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош- Обележавање Дана планете Земље скреће пажњу јавности на последице уништавања животне средине.

Први пут Дан планете Земље прослављен је 22. априла 1970. у Сан Франциску. Циљ је био натерати тамошње политичке кругове да се позабаве еколошким проблемима.

УН су празник почеле да славе годину дана касније а остатак света придружио се 1990. године и 22. април постао Међународни дан планете Земље. Данас, више од милијарду људи у више од 193 земље слави Дан планете Земље.


Тако је тај дан постао највећи секуларни празник који заједно славе људи широм планете, без обзира на порекло, религију или националност.

Међутим, они који имају моћ да промене ствари не обраћају довољно пажње на климатске промене и предстојећи еколошки колапс. Стога сматрамо важним учинити све што је могуће како би решавање климатске и енергетске кризе постало политички приоритет, јер на мртвој планети нема никаквих радних места. Негирање климатских промена и оправдавање индустријског загађења за нас није опција.

Читава планета је већ данас угрожена. Налазимо се усред шестог масовног изумирања. Многе врсте и читави екосистеми ишчезавају пред нашим очима.

И у Србији се млади еколошки покрети почињу организовати.

10. априла 2021. године је у Београду испред Народне Скупштине организован Еколошки устанак, подржан од стране еколошких организација из целог региона, на којем су изнети захтеви везани за најважније еколошке проблеме у Србији.

“Одавно је прошло време за хитно крпљење проблема, данас се кројила траса зеленог и праведног развојног пута Србије. Не дате ли, не молимо - узеће га народ сам!”, поручује еколошка организација Право на воду.

 

 

 

 

ГЗС / Златаринфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


planeta zemlja međunarodni dan 22. april

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.725 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)