Општина Топола организује сечу бадњака 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Општина Топола организује сечу бадњака
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
05.01.2018 | 0 коментар(а)



Топола- Општина Топола у сарадњи са Задужбином краља Петра I и ове године организује прославу Бадњег дана.

У суботу 6. јануара са почетком од 07:00 часова организовано је окупљање у кући Краља Петра I на Опленцу, потом ће се обавити традиционална сеча бадњака у опленачкој шуми. Да подсетимо да појединачна сеча храстових младица на Опленцу није дозвољена. За 18:00 часова заказано је бденије са уношењем бадњака у Цркву Светог Ђорђа на Опленцу а након завршетка Литургије око 18:45 најмлађима ће бити уручени пакетићи уз ватромет и паљење бадњака.

„Позивам све родитеље, баке и деке, старатеље да доведу своју децу, унуке на Опленац да их обрадујемо пакетићем. Биће лепо време па искористите ту прилику да дочарате вашим малишанима радости доласка Божић бате. Чувајмо нашу традицију даривања деце за Бадњи дан“, изјавио је председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

Општина Топола је у сарадњи са Задужбином Краља Петра I обезбедила за најмлађе око 1000 пакетића, а председник општине се захвалио свим донаторима који су помогли у набавци поклона са жељом да им се добро врати.

У недељу 7. јануара са почетком од 08:00 часова служиће се Божићна Литургија у Цркви Пресвете Богородице (служе свештеници опленачког намесништва), а од 09:00 часова служиће се Божићна литургија у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу.

Исти распоред Богослужења биће и у понедељак 8. јануара и у уторак 9. јануара.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.240 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)