Недимовић са малинарима о проблемима и откупним ценама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Недимовић са малинарима о проблемима и откупним ценама
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
23.07.2017 | 0 коментар(а)



Министар пољопривреде Бранислав Недимовић разговарао је данас у Влади са представницима малинарима из целе Србије

траже повећање аконтне цена малине и једнакост цене на нивоу целе земље.

Пред почетак састанка Недимовић је рекао Танјугу да је састанак сазван на иницијативу министарства пољопривреде уз координацију са председницом Владе Аном Брнабић јер је, како је навео, јако важно да се на том месту разговара о свим проблемима који муче један део групације малинара, који је организован у оквиру асоцијације.

"Нама је идеја да, као и прошли пут, представимо људима којим ће то мерама Министарство пољопривреде реаговати на проблеме који су се јавили у вези са временским условима, смењеним приносима, да повећамо квалитет производње и да отворимо нова тржишта у погледу пласирања робе", рекао је Недимовић напомињући да Влада апсолутно стоји на становишту отвореног тржишта, које опедељује цену малине.

"Када смо почели да спајамо откупљиваче и малинаре пре месец дана цена је била 110 динара, а данас већ имамо тај скок који иде 153, 158, 163 у зависности од простора, а негде чак и до 170 динара ", навео је министар додајући да је јако је важно да та цена буде аконтна.

То, како је указао, значи да откупљивачи имају обавезу да - према уговорима о продаји малине на западно тржиште - тако плаћају разлику.

За оне пак произвођаче којима је дневно плаћена коначна цена "више нема помоћи јер је ту тржиште одрадило свој посао, рекао је министар.

"Наше је да спечимо да било ко покуша да изманипулише тржиште и покуша да на рачун малинара прибави за себе корист која му не припада.

То је посао државе да обезбеди нормално функционисање тржишта. Прилике говоре да ће бити кретања навише, али у крањој линији је тржиште то које опредељује све шта се дешава", напоменуо је министар.

Како су раније саопштили представници малинара, они траже да аконтна цена малине буде једнака на нивоу цитаве Србије и да износи 180 динара.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.949.852 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)