Годфри у Србији као обичан свет 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Годфри у Србији као обичан свет
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
28.09.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри, дефинитвно је љубитељ српске домаће хране,

а то је показао већ неколико пута. У који год део наше земље да оде, не пропушта прилику да проба специјалитете специфичне за тај крај. Тако је било и приликом недавне посете Пријепољу, када је свратио у локалну пекару и наручио – ћевапе на кајмаку, преноси агенција РИНА.

„Видели смо да се паркиарју џипови са дипломатским таблицама, изашло је обезбеђење, а касније и амбасадор са преводиоцем. Рекао је да је већ чуо за „Махову пекару“ и да је зато одлучио да сврати и проба наше специјалитете. Узео је пет ћевапа на кајмаку у лепињи и сео ипсред пекаре, као сав обичан свет. Инсистирао је да плати, а радници је на поклон дао значку на којој су уцртани симболи наше две земље“, рекао је за РИНУ, Салко Бајрамовић власник пекаре.

Нема сумње да Годфри на најбољи могући начин упознаје Србију, а како другачије него преко хране по којој је наша земља препознатљива. Претходно се одушевио лесковачким роштиљем, мућкалицом и храном студенткиње из Врања. На друштевним мрежама често се збијају шале на рачун његове „јешности“, али очигледно је да он томе не придаје велики значај.

„Прочитао сам већ доста негативних коментара, након што је јео у нашој пекари. Човек је изузетно љубазан, великодушан и пријатан, и заиста није никакав грех уколико је љубитељ доброг залогаја. То може за све нас да буде само плус, јер ће се за нашу храну чути и ван граница Србије“, каже Салко из Пријепоља.

Махова пекара постоји већ 100 година и место је у које на путу за Црну Гору свраћају и бројни туристи. Постала је симбол града на Лиму, а након Годфријеве посете најпродаванији су свакако ћевапи на кајмаку.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


entoni godfri tradicionalna hrana prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.441.216 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)