Нов кров за станаре Железничке 37 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Нов кров за станаре Железничке 37
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
30.03.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Кровопокривачки и термоизолациони радови на стамбеној згради у Железничкој 37 су у току.

Ово је једна од две стамбене заједнице која се прошле године пријавила на Јавни конкурс за суфинансирање енергетске ефикасности на стамбеним зградама на територији општине Горњи Милановац, а на којој због временских услова није било могуће започети поменуте радове пре доласка лепих дана.

– Тренутно се ради на санацији крова и изолацији таванског простора на згради у Железничкој 37. Вредност радова је око 2 000 000, а подршка за овај пројекат кроз субвенције је 855 000 динара. Најавио бих наставак ових активности и у овој календарској години. На 7 500 000 које издваја локална самоуправа, ресорно Министарство ће додати још толико, дакле укупно 15 000 000 динара биће обезбеђено за санацију и енергетску ефикасност за стамбене заједнице и за индивидуална домаћинства. Израда правилника је у току, биће прилагођен тренутним условима, па очекујемо да ће за неких месец дана бити расписан Конкурс. Позивам све који су заинтересовани за ову врсту мера да припреме документацију и да се пријаве – рекао је Бојан Вељовић, енергетски менаџер Општине Горњи Милановац.


Станари ове зграде су у протеклом периоду имали проблема са прокишњавањем, па им је изолација крова била приоритет, а планирају да се пријаве и на следећи конкурс и реше питање столарије.

– Овај пројекат је од великог значаја за станаре, а коме је претходио велики посао – најпре је било потребно да се локална самоуправа пријави на конкурс које је расписало Министарство и добије део средстава, и овом приликом се захваљујем председнику Ковачевићу што нам је омогућио овако нешто. Затим је пред нама било прикупљање документације која није била захтевна, али је била обимна јер је било потребно обезбедити је за сваку стамбену јединицу понаособ. Све смо на време одрадили и сада чекамо крај радова који теку планираном динамиком– изјавио је управник зграде, Душко Кузмановић.

 Извођач радова је фирма Колор Центар из Горњег Милановца, а рок за завршетак радова је 30. април.

Програми енергетске санације спроводе се у циљу остваривања уштеде енергије и њеног рационалног коришћења, што директно доводи до смањења рачуна грађана. Оваква улагања су подједнако важна и за очување животне средине, јер утичу на смањење емисије гасова са штетним ефектом.

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.349.587 посета
Тренутно на сајту: 595 посетилац(a)