Вучићу додељен орден Светог Саве - "Ја само желим да Србија буде вечна" 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Вучићу додељен орден Светог Саве - "Ја само желим да Србија буде вечна"
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
08.10.2019 | 0 коментар(а)



Патријарх Иринеј доделио је председнику Србије Александру Вучићу орден Светог Саве

на свечаности поводом 800 година аутокефалности СПЦ. Иринеј је рекао да је у мандату Александра Вучића Србија "кренула великим кораком напред" и да се Србија отворила према свету.

Патријарх Иринеј је додао и да се председник Вучић "бори да очува свој нардод на Косову и Метохији, на тој светој нашој земљи".  "Оно што се силом узме, то се врати, али оно што се поклони, то се никада не врати! Не смемо поклонити ни педаљ наше земље", рекао је патријарх српски Иринеј председнику Александру Вучићу!

"Чињеница је да је судбина Косова у највећој мери зависи од нас. Зато га молим да у будућности чини оно што чини данас. Прихватамо компромис и договор, али поклон не. Ја се захваљујем господину председнику за све оно што је учинио и да настави да чини. Ја се ослањам и на помоћ наших светих светитеља на Косову и Метохији кији ће нам помоћи да очувамо нашу светињу Косово и Метохију. Захваљујем се господину председнику за лавовску борбу за наше Косово и у то име предаје му највише одликовање, да краси његове груди за све оно што чини за добробит српског народа. Аксиос на многаја љета", додао је патријарх и уручио орден председнику Вучићу.

Након доделе ордена, Вучић се обратио присутнима и рекао да су "српска црква и српска држава су рођене заједно".

"Дух народа, његова снага и свети дух учинио је да се наши бродови отисну у свет. Још је Стефан Немања учинио први заокрет ка православљу. Синови су наставили очевим путем, Стефан се опробао у вођењу државе, а Свети Сава је кренуо другим путем. Свети Сава је неуморно и упорно радио на томе да српска црква постане самостална. Српска држава и српска црква створене су у истом моменту", каже председник Србије.

"Ни сам нисам у стању да опишем како се осећам после ордена који сте ми доделили, нисам му се надао, нисам га ни тражио, нисам га ни очекивао", рекао је Вучић.

"Ја само желим да Србија буде вечна", рекао је.

Орден Светог Саве додељује се од 1882. године, угледним личностима и институцијама које су својим делањем, трудом и учинком допринеле угледу и бољитку српског народа и Српске православне цркве.

ГЗС/ Б92




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic orden

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.655 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)