Двери покрећу иницијативу за разрешење Вучића и Владе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Двери покрећу иницијативу за разрешење Вучића и Владе
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
17.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Српски покрет Двери покренуо је две парламентарне иницијативе, и то за резрешење председника Републике Србије Александра Вучића и за гласање о неповерењу Влади РС,

рекао је данас у Чачку лидер Двери Бошко Обрадовић и додао да је то заједничка скупштинска иницијатива посланика Двери и Доста је било.

Укупно 20 посланика из посланичких група је потписало ове две скупштинске иницијативе.

„Лично сматрам да су то две најзначајније парламентарне акције спроведене у овом сазиву Народне скупштине у последње две године. Иначе, најсложеније иницијативе које можете поднети по Пословнику о раду Народне скупштине. Аргументи су више него јасни јер је председник Александар Вучић прекршио Устав у више наврата. Пре свега кад је кренуо у одрицање Косова и Метохије чиме је рушио наш суверени кредибилитет и суверенитет, кад је са Хашимом Тачијем договорио укидање српског судства и тужилашта на овој териотирији и њихово утапање у правосудни систем те лажне државе. То је учинио и онда када је остао председник СНС, а као предсендик Србије не би сме да врши ни једну другу функцију. А то ради и сада на овим локалним изборима, јер он као актуелни председник Србије је кандидат за све председнике општина и градоначелнике преко Бора, Аранђеловца и Севојна, јер све локалне листе носе називе по Александру Вучићу, што је скандал. Највећи парадокс је да чак и листе савета МЗ у Лесковцу носи такав назив", рекао је Обрадовић.

Он додаје да председник Вучић прекорачује своја облашћења тиме што је и председник Владе РС, а често и министар. Јер уместо њих даје изјаве иде на састанке и учествује у дипломатским посетама.

,,Што се тиче Владе РС она је збир некомпетентних људи са купљеним дипломама и плагираним докторатима, а који су ту само зато што су страначки војници", каже Обрадовић.

Он наводи да свако ко се сматра опозицијом треба да потпише ову заједничку иницијативу за смену Владе и председника.

„Позив смо упутили свим посланичким групама опозиције. Покрет за спас Србије на челу са Сандом Драшковић Ивић је већ прихватила да потпише иницијативу. Свих пет посланика ове посланичке групе ће већ у понедељак ставити своје потписе. Чиме ће се број посланика на списку попети на 25, а нама је потребно 60 да би се на дневни ред у скупшини ставила смена Владе и 84 потписа да би се покренула процедура за разрешење председника Србије", истакао је Обрадовић додајући да опозиције има довољан број посланика да би се ове иницијативе покренуле, само је питање ко ће потписати.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.202.946 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)