Библиотекари Моравичког округа на првој овогодишњој Скупштини 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Библиотекари Моравичког округа на првој овогодишњој Скупштини
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
26.09.2018 | 0 коментар(а)



Гуча - Скупштина Подружнице МО Библиотекарског друштва Србије, прва у 2018. години, одржана је у уторак, 25. септембра у згради

Старог Начелства у Гучи, саопштено је из Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” Чачак.

На Скупштини је присуствовало 24 стручна радника, чланова Подружнице из библиотека Моравичког округа: Библиотеке општине Лучани у Гучи, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” Чачак, Библиотеке „Браћа Настасијевић” из Горњег Милановца, Библиотеке „Светислав Вуловић” из Ивањице, Музеја рудничко-таковског краја из Горњег Милановца и школских библиотекара из Чачка.

Пре почетка радног дела Скупштине, колеге је у име домаћина поздравио директор Библиотеке општине Лучани у Гучи Славко Радосавчевић и пожелео добродошлицу, и успешан рад.

На дневном реду су били усвајање Записника са Скупштине Подружнице од 29. септембра 2017. године, разматрање и усвајање Извештаја о раду Подружнице МО БДС за претходну годину и предлог програма рада у текућој години. Све тачке дневног реда су усвојене. Скупштину је водила председница Подружнице МО БДС Марија Петковић, која је између осталог, истакла да су њени чланови били активни у различитим видовима рада: скупштинама, семинарима, форумима и конференцијама.

„Добро је што чланови, којих има четрдесет и два, проналазе професионални интерес у раду Подружнице, и то што Друштво пружа прилку за међусобно упознавање представника библиотека различитих типова из Моравичког округа, као и могућност развоја у корист струке, што и јесте циљ окружног окупљања” казала је Марија Петковић.

Присутнима се обратио и председник Библиотекарског друштва Србије и директор Градске библиотеке у Чачку др Богдан Трифуновић и говорио о раду Друштва, али и стању у библиотечко-информационој делатности. Он је такође истакао важност заједничког излагања и представљања рада чланова Подружнице на XV конференцији БДС „Иновације и трендови у библиотекраству” која ће ове године бити одржана од 12. до 14. децембра у Чачку и Београду.

Након успешног рада Скупштине Подружнице, Библиотека општине Лучани у Гучи је као добар домаћин организовала излет у село Горачиће и посету Музеју Горачићке буне и Цркви Рођење Пресвете Богородице, најстаријој светињи у Драгачеву, као и ОШ „Горачићи”.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.659 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)