Меџлис из Пријепоља: Одлични односи Исламске заједнице и Српске православне цркве 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Меџлис из Пријепоља: Одлични односи Исламске заједнице и Српске православне цркве
Trenutno na sajtu: 517       |       Podeli:
11.06.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – На позив Епархије милешевске упућен Исламској заједници, свечаности поводом празника

храма манастира Милешеве, присуствовао је имам Хамза ефендија Ровчанин.

Свечаности су присуствовали новоизабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије Мићовић, председник општине Пријепоље Владимир Бабић, члан Општинског већа зудужен за односе са верским заједницама Зоран Петрић, представници локалних власти Прибоја, Нове Вароши, Сјенице и Пљеваља, као и многи други представници политичког, јавног и културног живота.

Након културно-уметничког програма који је одржан у манастирском комплексу, у ризници је уприличен свечани ручак за све госте. Ефендија Ровчанин се на позив домаћина на ручку обратио окупљенима, упућујући своје личне и преносећи поздраве и честитке главног имама Пријепоља др Надира еф. Дацића, који је због службених обавеза изостао.

Ефендија Хамза Ровчанин је посебно поздравио уваженог домаћина Епископа милешевског Атанасија истичући да су сви наши верски објекти и обе наше верске заједнице непроцењиво богатство које нам ваља заједнички очувати и поштовати и изражавајући жељу да се сарадња Исламске заједнице и Српске православне цркве још више унапреди.

„Овакви сусрети су одраз одличних односа и међусобног поштовања које у Пријепољу гаје Меџлис ИЗ-е Пријепоље, Ријасета Исламске заједнице Србије и Епархија милешевска, Српске православне цркве, као традиционалне верске заједнице у Србији. Такви односи су у складу са учењем наших вера и у складу са духом нашег Пријепоља које је по томе од давнина познато и многима може послужити као светли пример”, авели су из Мџлиса ИЗ-е Пријепоље.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILESEVO MANASTIR ISLAMASKA ZAJEDNICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.361 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)