Пчелица у част Десанке Максимовић 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Пчелица у част Десанке Максимовић
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
11.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак/Ваљево - Издавачка кућа Пчелица поводом 120 година од рођења Десанке Максимовић објавила је као посебно издање

„Бајку о Кратковечној”, чија ће промоција бити одржана 15. маја у основној школи у Десанкиној родној Бранковини.

Издавачка кућа Пчелица је у књижевној јавности позната по својој бризи и труду који улаже у неговање домаће класичне књижевности за децу. У складу са таквом издавачком политиком, а поводом стодвадесетогодишњице од рођења Десанке Максимовић, која се навршава 16. маја, Пчелица је у потпуно новој ликовној и дизајнерској опреми објавила „Бајку о Кратковечној”. Прошло је чак двадесет и девет година од када је ова бајка последњи пут у Србији објављена као засебна књига.

Оригинални текст „Бајке о Кратковечној”, са аутопоетичким предговором књижевнице, у потпуности је испоштован уз додатак биографије Десанке Максимовић и речника мање познатих речи. На тај начин, читаоцима, а посебно деци, дело Десанке Максимовић је приближено и рецепција олакшана. Академски сликар Нада Серафимовић илустровала је ово издање „Бајке о Кратковечној” уз очигледну намеру да се стилске карактеристике текста, лепршавог, прозрачног, али меланхоличног и сетног пренесу у ликовни израз.

Издавачка кућа Пчелица ће симболично, дан пред рођендан Десанке Максимовић,15. маја у културно-историјском комплексу у Бранковини приредити прву промоцију ове књиге. Представљању ће присуствовати ученици Основне школе „Прота Матеја Ненадовић” из Бранковине, коју је и сама Десанка Максимовић похађала. Након ове промоције књига ће се наћи у продаји, а због године јубилеја пратиће је бројне акције, представљања и програми у част велике књижевнице, која је дала огроман допринос српској књижевности за децу и обогатила је посебним сензибилитетом.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.910 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)