Професор са Харварда Иван Бузуровић, гост Гласа западне Србије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Професор са Харварда Иван Бузуровић, гост Гласа западне Србије
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
13.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Доктор Иван Бузуровић (45), шеф одсека брахитерапије на катедри за медицинску физику Универзитета Харвард у Масачусетсу,
Др Иван Бузуровић са новинарима ГЗС, Гвозденом Оташевићем и Зорицом Савић,фото: ГЗС

објавио је девет књига из области аутоматике у медицинској науци, у пет издања је коаутор и писац и више од 230 научних саопштења и радова. Наш Чачанин, родом из Балканске улице, посетио је данас редакцију Гласа западне Србије и тиме нам указао изузетну част, јер наш завичај има њега као врхунског светског професора, који воли свој Чачак и његове мештане.

Универзитет Харвард је неприкосновена научна кућа на планети, са прворазреним положајем на листи свих образовних установа у свету. Професор Бузуровић радио је у Чачку до 2006. а сада на свом одсеку, као руководилац, има седам професора светског гласа који се баве медицинском физиком.

Одсек, иначе, усавршава најновије поступке у лечењу најтежих болести радиоактивним метeријалима. Тај облик медицинске помоћи подразумева, рецимо, да се радиоактривним елементом иридијумом 192, или јодом 125, цезијумом 131 и 137, стронцијумом, итријујом 90, и другим радио - изотопима бомбардује оболело ткиво, кад је могућно неагресивним поступцима, при чему се здраво ткиво чува у највећој могућоју мери.

Ово је, иначе, врх светске медицине у свету, 2018.

Професор Бузуровић седео је са задовољством у нашој редакцији, поздравио се са колегиницама, попричао са новинарком Зорицом Савић, попио кафу и једну шљивовицу. Колико да се зна да је Србин.

Нећете веровати, рекао нам је.

„У Бостону пратим преко Гласа западне Србије шта се догађа у Чачку, знам да сте ви Оташевићу уредник интернет странице, и одушевљен сам телевизијским прилогом Гвоздена Николића, „Коме д` узму прасе”.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.166.126 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)