Veliki dan za meštane Vrutaka, posle 40 godina dobili su asfaltiran put 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Veliki dan za meštane Vrutaka, posle 40 godina dobili su asfaltiran put
Trenutno na sajtu: 672       |       Podeli:
16.04.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Sa ogromnim zadovoljstvom dočekali su meštani Vrutaka novi asfalt u dužini od oko 1,2 kilometra,



na putnom pravcu koji im je decenijama unazad zadavao velike probleme. Radove je obišla gradonačelnica Užica sa saradnicima i tom prilikom sa meštanima razgovarala o budućim planovima, vezano za putnu infrastrukturu ali i ostale probleme sa kojima se suočavaju.
„Veliko mi je zadovoljstvo što danas ovde u MZ Vrutci zajedno sa meštanima prisustvujem završetku radova na asfaltiranju deonice puta u dužini od 1,2 kilometra, za šta je izdvojeno oko šest miliona dinara. Kako je ceo putni pravac dug oko 5,5 kilometara sada smo uradili kilometar i 200 metara a pored toga asafaltirali smo i nekoliko najkritičnijih deonica, odnosno uspona. Takođe u ovoj godini udruženim sredstvima radićemo još četiri putna pravca”, istakla je gradonačelnica u razgovoru sa meštanima.
Prema njenim rečima, radiće se i sredstvima grada i sredstvima meštana a u skladu sa njihovim predlozima i prioritetima.

„Putna infrastruktura osnovni je preduslov za dalji razvoj naših sela i svesni toga uradili smo stotine kilometara asfalta u prethodnih nekoliko godina, čime smo, sigurna sam, u velikoj meri olakšali život našim ljudima u selima. I nastavljamo istim tempom, jer poboljšanje uslova i kvaliteta života svih građana cilj je kome težimo”, poručila je gradonačelnica.

Uz zahvalnost gradonačelnici i njenim saradnicima, meštanima i preduzećima koja su izvodila radove, Ana Đokić je istakla da je ovo zaista veliki korak napred u daljem razvoju sela.

„Na ovakav jedan dan smo čekali punih 40 godina, i ovaj put mnogo znači onima koji godinama žive u Vrutcima, nama koji smo tu odrasli, ali i našoj deci koja ovde redovno dolaze. Vrutci su selo koje daje mnogo potencijala, svojim prirodnim bogatsvom a sada i ovim asfaltom meštanima se omogućava mnogo lakše funkcionisanje, a turistima da lakše stignu do manastira Rujan i svih ostalih delova naše mesne zajednice”.
U ime meštana zahvalnost je izrazio i Milomir Cvetić, istakavši da nije mala stvar uraditi više od kilometar asfalta u jednoj mesnoj zajednici.
„I ova duga deonica ali i kritični delovi koji su urađeni nama meštanima od velikog su značaja, jer 40 godina od kada smo se iselili zbog brane Vrutci čekamo na to. Ovde gravitira 30 -40 domaćinstava i zaista je bilo nezgodno, naročito zimi. Hvala gradu jer ste uradili veliku stvar za naše selo.

Bila je ovo prilika da meštani Vrutaka gradonačelnici i njenim saradnicima predoče i ostale probleme sa kojima se suočavaju, ali i da iznesu svoje predloge za dalji razvoj mesne zajednice.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti uzice asfalt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.174.814 посета
Тренутно на сајту: 673 посетилац(a)