Дачић: У фебруару одлука о заједничкој изборној листи са СНС 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Дачић: У фебруару одлука о заједничкој изборној листи са СНС
Trenutno na sajtu: 747       |       Podeli:
26.01.2020 | 1 коментар(а)



Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је јуче да посета америчког изасланика Ричарда Гренела Београду
Ивица Дачић, фото: ГЗС

има позитиван предзнак, јер он сам више акценат ставља на економске теме.

- То су корисне иницијативе и показују да је промењен однос америчке администрације. Није Америка променили став о независности Косова, али раније нису хтели да причају да треба да се постигне компромисно решење, него само да ми признамо Косово. Данас кажу да ће подстицати дијалог и подржати свако решење до којег се додје у том дијалогу - рекао је Дачић за РТС.

Гренелова порука да рок неће бити неограничан, према Дачићевом мишљењу, упућена је Приштини.

- Да би Приштина укинула таксе потребан је много већи притисак, а ко ће га извршити него САД - рекао је он.

Како је навео, захтеви да Србија престане са лобирањем против признања и чланства Косова у међународним организацијама зарад укидања такси нису нови захтеви.Председник Вучић је поновио да ми сматрамо да те две ствари нису упоредиве и не могу да се доводе у исту раван и то не може никако бити компензација коју Србија треба да уради да би неко укинуо таксе - рекао је Дачић.

Он је поновио да се променио однос снага и да данас 93 чланице УН признају Косово, 95 га не признаје а пет држава је у неком флуидном ставу.

Дачић је рекао да је дијалог Београда и Приштине блокиран, а да све о чему Гренел прича су пратеће активности око дијалога.

- Суштински дијалог о компромисном решењу се не води, јер је блокиран због такси Приштине - рекао је шеф дипломатије и додао да би било боље да говори о Бриселском споразуму.

Он је оценио и да је веома важна и предстојећа, прва посета региону високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност, Жозепа Борела.Говорећи о закону о слободи вероисповести у Црној Гори, Дачић каже да се Србија дубоко не слаже са тим законом и да подржава наш народ тамо, али да није само он показатељ проблема у Црној Гори,

- То је уопште проблем положаја српског народа и његовог гледања као антидржавног елемента, односно опозиционог елемента - рекао је он.

Према његовим речима, пренебрегава се да власти у Подгорици нису уважиле све примедбе Венецијанске комисије.

- Тражење непријатеља из Београда - ма немате ви непријатеља из Београда. Имате црногорску државност, ко вам брани. Били независна држава или не, морате да поштујете права Срба и то су Срби који тамо вековима живе - рекао је Дачић.

Како каже, било би боље да се нађе заједнички језик измедју владајуће странке у Црној Гори и српског народа, јер је то у интересу Црне Горе.

Лидер СПС најавио је и да ће та странка средином фебруара донети одлуку о томе да ли ће на предстојећим парламентарним изборима наступити на заједничкој листи са СНС.

- То је је идеја са позитивном конотацијом и показује нашу спремност да у циљу државних интереса наступимо заједно на изборима. Разговарали смо и разговараћемо о томе на озбиљан начин, још има времена до расписивања избора - рекао је Дачић за РТС.

Према његовим речима, неспорни су добри резултати за протеклих седам, осам година.

- Поносни смо што смо допринели економском напретку, угледу, али и јачању међународно-правног и политичког положаја Србије - рекао је Дачић.

Поводом смањења изборног цензуса са пет на три одсто, Дачић каже да се то не тиче СПС, већ да је то увек тражила опозиција.

- Али некима ни то не би било довољно. Били би задовољни да тај цензус износи - три гласа - рекао је Дачић

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dacic izbori sns februar odluka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragacevo

    Svaka cast MINISTRE, svaka ti je ka Njegoseva.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.030.091 посета
    Тренутно на сајту: 747 посетилац(a)