Најтежи дан у Горњем Милановцу, једно лице преминуло од последица болести Ковид 19 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Најтежи дан у Горњем Милановцу, једно лице преминуло од последица болести Ковид 19
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
14.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - За Горњи Милановац ово је био најтежи дан. Преминуо је мушкарац,

старости 62 године, који се лечио у Клиничко болничком центру Крагујевац и који је већ готово три недеље био прикључен на респиратор.

„У име свих грађана Општине Горњи Милановац, изјављујем најдубље саучешће породици преминулог. Милановац је мали град и утолико нам је много теже, јер се сви ми познајемо. Још једном, дубоко саучешће породици и апел свим нашим суграђанима да се у наредним данима понашају одговорније него што је то било до сада”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да ће Општина преузети на себе организацију и трошкове сахране преминулог, с обзиром да је читава породица у изолацији.

У току јучерашњег дана пристигли су и резултати свих до сада узоркованих пацијената, тако да на теторији наше општине имамо још шест потврђених случајева.

„Сва ова лица била су у контакту са претходно зараженима и сви ти контакти су у претходном периоду већ стављени у изолацију. На територији Општине Горњи Милановац сада имамо укупно 15 потврђено оболелих, од којих је нажалост једно лице преминуло, а једно је потврђено излечено од вируса Ковид 19”, сумирао је досадашњу статистику Ковачевић. Према његовим речима, број људи који се налазе у самоизолацији је око 180 и сви су дисциплиновани и праћени од стране лекара, али и од полицијске управе.

„Поред свих наших напора да грађанима скренемо пажњу на озбиљност ситуације, по броју новообеллих види се да негде нисмо успели да допремо до свести свих наших суграђана и због великог кретања људи дошли смо до овог скока. Нажалост, ово неће бити коначан број, с обзиром да поједини људи који се налазе на листама контаката заражених већ имају симптоме и за њих 12 јуче су узети брисеви. Њихове резултате очекујемо у току данашњег или сутрашњег дана”, рекао је Ковачевић.

У протекла 24 сата седам лица прекршило је меру забране кретања у току полицијског часа. Шест лица приведена су одмах код судије за прекршаје и изречена им је казна, а једно лице је задржано у полицијској станици јер је у алкохолисаном стању управљало моторним возилом. Ковачевић је поручио суграђанима да је у овом тренутку поштовање мера и одговорно понашање сваког појединца кључно и једни начин да се изборимо са овом епидемијом.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC VIRUS KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.256.657 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)