Нова правила у оцењивању ученика: Због короне оцене ће се закључивати на другачији начин 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нова правила у оцењивању ученика: Због короне оцене ће се закључивати на другачији начин
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
26.04.2020 | 0 коментар(а)



У Србији су ступиле на снагу измене Правилника о оцењивању у основним и средњим школама. Муке наставника

како да закључе оцене ђацима у другом полугодишту, односно на крају школске године, због наставе на даљину, решене су тим изменама.

Новина је да нема доње границе колико оцена ученик треба да добије у току полугодишта, па је могуће да ученик из неког предмета буде оцењен само једном и да се на основу те оцене изведе закључна.

Измењени део Правилника о оцењивању који треба да помогне наставницима гласи:

„Ученику који није оцењен најмање четири пута из обавезног предмета и изборног програма други страни језик у току полугодишта, односно најмање два пута у току полугодишта уколико је недељни фонд обавезног предмета, изборног програма и активности један час, не може да се утврди закључна оцена, изузев у случају када због угрожености безбедности и здравља ученика и запослених није могуће оценити ученика потребан број пута“.

„То значи да у овом тренутку, када се настава не организује непосредно у школи, већ се реализује путем учења на даљину ученику се може закључити оцена, иако има мањи број оцена“, каже за Тањуг државни секретар у Министарству просвете Душан Кићовић.

Напомиње да је већина ученика добила најмање по једну оцену до увођења ванредног стања да ће до краја године бити прилике да добију бар још једну оцену.

Из Министарства наводе да ђаци из српског и математика свакодневно имају обавезу да раде домаће задатке,а самим тим могу да добију и по две оцене. Из предмета чији је недељни фонд један или два часа, наставници могу у дневник да упишу једну до две оцене до краја школске године.

Истичу да бројчаним оценама наставници могу да оцењују активност ученика, домаће задатке, провере знања.

Према Правилнику о оцењивању закључна оцена утврђује на основу свих појединачних оцена које су унете у дневник од почетка школске године и закључна оцена не може да буде већа од највеће појединачне оцене уписане у дневник.

ГЗС/  Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Korona skola ocene zakljucivanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.921 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)