Петоро доктора изгубљено у прeводу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Петоро доктора изгубљено у прeводу
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
05.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру пројекта рејонизације воћарске производње у Србији, чији су реализатори

Институт за воћарство у Чачку, Пољопривредни факултет у Новом Саду и Пољопривредни факултет у Београду а финансијер Министарство пољопривреде Републике Србије, 30. октобра је у Институту у Чачку обављено потписивање ауторских уговора за реализовање активности учесника на овом пројекту.

Упркос чињеници да су сви научни радници ове установе пријављени код поменутог Министарства као учесници и реализатори активности, петоро од њих није добило прилику од директора, др Милана Лукића да потпише Уговор а самим тим су остали и без новчаних средстава. Ради се о докторима Маријани Пешаковић, Јелени Луковић, Татјани Вујовић, Бранку Поповићу и Александру Лепосавићу.

Поставља се питање шта је сврха изостављања поменутих научника када се зна да је Уговор потписао и стручни сарадник Института који је у пензији!?

Пројекат је осмишљен да пружи одговоре на бројна питања која се односе на остваривање максималних приноса праћених одговарајућим квалитетом плодова воћних врста у конкретним агроеколошких условима наше земље. Имајући увиду чињеницу да су малина и шљива националне воћне врсте, а ракија шљивовица традиционални производ наших произвођача, поставља се питање због чега су неки од истраживача изостављени а раде управо на поменутим питањима.

Глас западне Србије замолио је др Милана Лукића, директора Института, за дговор.

„Тачно је да су поменути истраживачи на реализацији овог пројекта били наведени као учесници, али ове године на том пројекту нису радили. За оцену је била задужена др Сања Радичевић која је руководила пројектом и која ми је доставила допис са подацима ко је и колико учествовао на пројекту. Она ми је путем мејла доставила податке ко је и колико био ангажован на појединим активностима, а ко није учествовао у првој години реализације пројекта. То је био основ да те људе ове године не исплатимо, али је договорено да они следеће године буду више ангажовани и да се на тај начин надомести њихово неучешће на реализацији пројекта ове године” , саопштио је др Лукић, поводом нашег питања да прокоментарише овај догађај.

Међутим, неки од научних истраживача у овом послу рекли су нам да су итекако били ангажовани и достављали тражене податке у току реализације овог пројекта.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


institut vocarstvo cacak projekat lukic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.717.348 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)