Тодоровић: Приход у буџету већи за 40 милиона динара за првих шест месеци 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Приход у буџету већи за 40 милиона динара за првих шест месеци
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
27.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, изјавио је данас да је буџет града у првој половини ове године приходовао

40 милиона динара више, у односу на исти период прошле године.

"Град Чачак остварио је приход од милијарду 417 милиона динара. Имамо 45 милиона динара више прихода од пореза на зараде у односу на прошлу годину, иако знате да је та стопа са 80 одсто смањена на 77 од ове године. Такође и приходи на имовину су за 10 милиона већи у односу на исти период 2016. године", рекао је Тодоровић после седнице Градског већа.

Према његовим речима, за социјална давања у претходном периоду је издвојено 32,5 милиона динара, 14 милиоина за незапослене породиље, два милиона за услугу помоћ у кући, док је 13,5 милиона исплаћено најугроженијим суграђанима.

"Завршили смо Дом у Љубићској балузи, девет милиона је исплаћено за азил у Милићевцима, настављена је града водосистема у Доњој Трепчи. Град Чачак редовно исплаћује своје обавезе. Трудићемо се да расходи буду што мањи", истакао је Тодоровић.

Он додаје да је буџет добро планиран и стабилан, али да ће због неколико техничких ствари доћи до ребаланса.

На седници већа донета је одлука о увођењу нових линија у приградском превозу.

"Нова линија је Хом центар Прељина - Атеница школа на сваких 30 минута кроз градско језгро, друга линија ће такође сабраћати на пола сата Прислоничко поље - Атеница школа, као и једна линија ка Слатини. Наш превозник је доста уложио у свој визни парк, пре свега у нове хибридне аутобусе", истакао је Тодоровић.

Тодоровић је подсетио да град субвенционише превоз једног броја путника, попут старијих од 65 година, али и друге категорије становништва.

"У завршној је фази израда софтверског решења и картица за превоз. Тако да ће суграђани који ористе превоз морати да верификују свије путне исправе и тако ћемо имати податак колико грађана користи повлашћени превоз и колико град треба да издваја", објаснио је Тодоровић.

На питање новинара како коментарише то што ће Кошаркашки клуб "Борац" убудуће играти у новој АБА 2 лиги и колико је то значајно за град, градоначелник је рекао да је град увек ту да помаже својим клубовина и да је добро што ће Борац играти са великим клубовима бивше Југославије.

"Ту сам да помогнем КК Борац и хвала Небојши Човићу који је уложио максимални напор да Борац буде тамо где му је место, у групи беликих клубова бивше Југославије", истакао је Тодоровић.

Он каже да град ради на одређеним дотацијама клубовима и организацијама, као и спортским удружењима особа са инвалидитетом.

"Ту су приоритети Борац кошарка и фудбал, али не остављамо на цедилу друге клубове. Постоје велики проблеми које решавамо у ходу. Оно што је најважније јесте да је Борац у кошарци изузетно стабилан, да ће се формирати Управни одбор после дужег низ година. Имамо играче који су изразили жељу да се врате у свој Чачак. Хоћемо да направимо респектабилан тим за АБА лигу 2. Сада имамо две могућности за АБА лигу 1 што је додатни мотив за све нас", закључио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.279.716 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)