Бабић: Неминовно повећање цена комуналија 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Бабић: Неминовно повећање цена комуналија
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
26.08.2022 | 1 коментар(а)



Пријепоље – Цена грејања у Пријепољу ће дефинитивно морати да поскупи, казао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.


Он је истакао да је разлог томе нагли скок цена енергената на тржишту. Колико ће тачно поскупљење износити још увек није познато, о томе ће се расправљати на некој од наредних седница Општинског већа.

Бабић је нагласио и да није задовољан како функционише Комунално предузеће, те да Општина трага за новим руководиоцем и да ће ускоро бити расписан конкурс за избор директора ЈКП “Лим”.

– Ја сматрам да до повећања цена комуналних услуга мора да дође и да није реално да остану на овом нивоу упркос жељи појединаца. Колико ће то повећање тачно бити, размотрићемо на седници Општинског већа. Јавни увид предложених цена изложен је на општинском сајту још седам дана, након чега ћемо расправљати у којој мери ће доћи до поскупљења – рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Он је најавио и кадровске промене у Комуналном предузећу.

– О кадровским решењима у Комуналном предузећу морамо да разговарамо. Никоме није мило што нам се ово дешава и како предузеће функционише. Ускоро следи конкурс за избор директора овог предузећа – истакао је Бабић.

Заменица председника општине Самира Ћосовић казала је да се никако одговорност за повећање цена комуналија не може тражити у једном човеку, руководиоцу, који долази из странке којој она припада.

– На повећање цена, као што је и председник казао, утичу повећања цена енергената, струје и самог рада запослених. С обзиром на околности у којима вршилац дужности води ЈКП “Лим”, мислим на застарелу механизацију, на недостатак радне снаге која би обављала послове на изношењу смећа и неких других послова, он се бори и труди да пружи квалитетну услуге које су у опису посла Комуналног предузећа – нагласила је Самира.

Иначе, на најављено повећање цена комуналија у Пријепољу реаговали су синоћ из самог врха најјаче странке у земљи. Члан председништва Српске напредне странке и народни посланик Крсто Јањушевић апострофирао је да до повећања цена комуналија не сме да дође, тај његов став на друштвеним мрежама подржао је и највећи број одборника напредњака.

 

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Admiral

    Pa neka zamenica predsednika izađe da pomogne komunalcima da očiste smeće kad brani direktora. A nije kriv direktor već neradnici i uhljebi kao sto su Babić i zamenica, takođe i veće. Iz njene stranke direktor? Pa šta, da nisu možda ona i njeni iz stranke zaštićeni od kritike. E neće da može, došao vam je kraj pa kad vas budu iz Kraljeva pretresali biće veselo, Komaran ti ne gine



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.277.264 посета
    Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)