СОЧ: Плагијати од чистачице у Грчкој до доктора наука у Србији 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СОЧ: Плагијати од чистачице у Грчкој до доктора наука у Србији
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
04.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – У нашу редакцију данас је достављено саопштење Синдиката образовања Чачак где се наводи:
Председник СОЧ Владимир Аџић, фото: ГЗС

„Синдикат има потребу да се обрати јавности поводом јучерашњег,по нама, крајње непримереног геста министра просвете Младена Шарчевића према новинарима.
Сведоци смо ових дана да његове изјаве прелазе границе доброг укуса, не само према новинарима већ и према самим просветним радницима, како другачије тумачити његову изјаву поводом плагијата доктората Синише Малог. Да подсетимо на министрове речи, како он не би доводио у питање оно што Синиша Мали ради као министар, јер сматра да обавља одличан посао, те да су одвојене ствари оно што Мали ради као министар и његово усавршавање као академског грађанина. Користимо прилику да питамо министра да ли овај његов став важи и за нас просветне раднике (обичне смртнике) или је резервисан само за ’’богове са Олимпа’’, и да ли ће овакав приступ имати и према наставницима који немају педагошке свеске и дневне припреме од почетка године, ако и без тога одлично раде свој посао? Ипак, можда је дневна припрема по важности већа од доктората.
Да будемо конкретнији, ево једног примера из једне нама блиске земље, по коме ћемо видети у каквом систему ми живимо и какве су нам моралне вредности, ако их више уопште и има међу нашим ’’боговима са Олимпа’’.
Вест из новембра 2018.
Грчка чистачица Димитра Ционтаки, осуђена на 10 година затвора зато што је фалсификовала диплому основне школе да би добила посао у државној служби!!! Њен адвокат поводом тога је изјавио: ’’Она је била чистачица. Према томе да ли је завршила пети или шести разред нема никакве везе с тим како је радила свој посао’’. Чистачица је на суду у Лариси у централној Грчкој првобитно била осуђена на 15. година затвора, да би јој казна била смањена на 10. година.
Како нам слично делују одбране адвоката чистачице из Грчке и министрова одбрана Синише Малог, зар не? Само су казне различите а по казнама видимо шта је држава а шта њена имитација.
Синдикат образовања Чачак ће се наредних дана огласити и поводом неиспуњених закључака из Споразума о прекиду штрајка из 2015. године. Не треба подсећати која страна није испунила ништа од договореног и потписаног, што је само још један доказ виртуалности државе у којој и за коју радимо”, стоји у саопштењу Синдиката образовања Чачак.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.518.872 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)