Ново лице Ужица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ново лице Ужица
Trenutno na sajtu: 588       |       Podeli:
20.02.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Велики број значајних пројеката завршен је или започет у претходној години, а по речима Николе Максимовића директора ЈП Ужице развој,

неки од њих су реконструкција и доградња фабрике воде, чиме је решен проблем водоснабдевања Ужица, затим пројекат реконструкције основне школе у Турици, Студентски дом и Регионалнуи Start up центар у Крчагову, вртић на Белој Земљи, пише на сајту ове општине.

„Завршава се адаптација простора за будући центар високог образовања у Ужицу, започета је темељна и потпуна реконструкција Зелене пијаце, завршава се и изградња Спортске хале у Крчагову и спортске сале у Севојну, али и пуно тога другог“-рекао је Максимовић и нагласио да је Град Ужице уз подршку Путева Србије реконструисао велики број градских улица, урадио два кружна тока и припремио пројектну документацију за трећи, који ће бити изграђен код Народног музеја.

Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић навео је да, обзиром да је Ужице консолидовало свој буџет и постало једна од финансијски најстабилнијих локалних самоуправа у Србији, створена је могућност да се улаже и у амбијентално уређење града.

„Амбиција овог градског руководства јесте озбиљнији приступ амбијенталном уређењу центра града кроз одређене инвестиције које треба да донесу неку нову свежину и неки нови имиџ Ужица, који је годинама био препознатљив по једној финој архитектури и по једном складном урбанистичком планирању. Последње године имали смо доста интервенција у самом центру града, али 2020. година биће обележена инвестицијама на даљем уређењу тротоара на главној улици, затим вероватно почетку извођења радова на Градском тргу, који требају после дужег низа година да унесу неку нову свежину, истовремено задржавајући његову основну контуру и експозицију.“

„Врло важан пројекат нам је и наставак уређења Старог града и ова година ће бити у знаку те инвестиције. Велика реконструкција Ужичке тврђаве креће, обезбеђена су средства, потписани су уговори са извођачима и са првим лепим временом очекујемо да радови почну. Средином године ћемо имати врло видљиву промену на тврђави, и истовремено у том периоду ћемо имати и отварање неолитског насеља у Стапарској бањи, али и неке врло лепе и занимљиве ствари на Градској плажи“ – наводи Нешић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE PROJEKTI NEMANJA NESIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.457.113 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)