Проиводња сира на традицоналан начин 



 


Проиводња сира на традицоналан начин
03.12.2016 10:30 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац/Прањани - Александар Обреновић пре две и по године одлучио је да покрене сопствену производњу сира и кајмака а данас је власник млекаре



у горњемилановачком селу Прањани. Мештани овог краја снадбевају га пуномасним млеком захваљујући коме је прањански сир и кајмак препознатљив на тржишту Србије.

У овој млекари дневно се преради 1.500 литара млека који се откупљује из пет суседних села. Више од 200 килограма сира и око 40 килограма кајмака свакодневно из прањанске млекаре одлази на београдске пијаце.

„Кајмак је најпродаванији производ јер купци знају да препознају квалитет. Ми не правимо биљне фете већ стопостотни сир“, каже власник млекаре Александар Обреновић.

Овај породични посао започео је деда Миленко, а млађи су наставили по старој рецептури.

„Радимо на традиционалан начин као што су некад наше баке правиле сир, искључиво са млеком и мајом“, истиче радница Гордана Дробњак .

Глас западне Србије

Прилог емитован у Дневнику западне Србије













Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 





















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 85.841.216 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)