Сувоборска греда кочи реконструкцију Прањана због столетних липа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сувоборска греда кочи реконструкцију Прањана због столетних липа
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
06.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Еколошко удружење Сувоборска греда огласило се данас саопштењем у
Фото: ГЗС

којем се противи уклањању липа које се налазе на траси главне улице одмах поред коловоза.

,,Реконструкцијом ивичњака и тротоара у Прањанима почела је бесомучна сеча седамдесетогодишњих липа (у пуном цвату), без интересовања општинских моћника за општу вољу грађана. Еколошко удружење „Сувоборска греда” тим поводом изражава протест против уништавања природних добара под велом уређивања уличне инфраструктуре и обнове села" наводи се између осталог у саопштењу у којем се то залагање пореди са борбом против литијума.

Липа непосредно уз сам коловоз, Фото: ГЗС

Међутим саопштење није јасно потписано, који су то чланови који се залажу за такве ставове. Са друге стране поједини истакнути чланови који су били у првом реду приликом недавног протеста против Рио тинта не слажу се са ставовима свог удружења.

,,Стварно бих био ненормалан када би био против реконструкције прањанске улице која је у хаотичном стању и коју деценијама нико није дохватио. Липе које су тик уз коловоз треба уклонити и засадити нове , поред тротоара којим ће се кретати наша деца. Не видим разлог да било ко буде против тога. Оне којима то не смета треба да остану и ствар у реду" каже мештанин Милорад Томовић .

Истовремено Општина Горњи Милановац упутила је Еколошку службу да јасно утврди о којим стаблима се ради и које дрвеће угрожава стару, а и нову саобраћајницу будући да је корен липа на појединим местима подигао асвалт и уништио део старог коловоза.

План је да до 5. августа комплетна главна улица у у овом селу заблиста у пуном сјају у сусрет предстојећем Сабору виолиниста Србије који се одржава 20, 21 и 22. августа и где организатори очекују преко 100.000 гостију.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lipa kolovoz glavna ulica pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.435.393 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)