Уручена прва лучанска „Три плус” картица 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Уручена прва лучанска „Три плус” картица
Trenutno na sajtu: 674       |       Podeli:
25.09.2020 | 1 коментар(а)



Лучани - Након недавног потписивања Одлуке о приступању општине Лучани удружењу „Покрет за децу три плус“,

данас је заменик председника, Милош Јовичић уручио прву „ поносну“ картицу породици са троје деце Драгољуба Рајића из Гуче.

Картица „Три плус“ омогућује Драгољубу и Марији и њиховој деци Андреи, Милошу и Лазару као и свим породицама са територије општине Лучани који имају троје и више деце су бројне финансијске олакшице при куповинама или услугама многих предузетничких и привредних субјеката, који су се определили да помогну постојеће и подстакну нове породице које желе да имају троје и више деце.

Скупштина општине Лучани је недавно донела одлуку да приступи покрету „Покрет за децу три плус“ из Чачка, који је орјентисан ка бризи о пронаталитетној политици и унапређењу родитељства у породицама са троје и више деце.

Додели прве „поносне картице“ породици са троје деце присуствовао је и Владица Гавриловић оснивач и члан Управног одбора покрета, који је овом приликом рекао да пројекат „Три плус“ има за циљ да помогне, оснажи и похвали многодетне српке породице, јер је то једини начин да се одржи српска нација. Бела куга као невидљиви непријатељ све више узима свој данак, па је извесно да ако се настави недовољна брига о рађању,
Срби ће убрзо бити мањински народ. Тренутно у Србији има око 138 хиљада породица са троје и више деце а неоходно нам је шест пута више, дакле 800 хиљада таквих породица да би опстали као народ на овом нивоу.
Гавриловић је навео и да је за опстанак и одбрану наше земље кроз ратове, своје животе дало четири милиона Срба а да у овом времену, најважнија борба за опстанак земље, коју морамо сви заједно да водимо јесте подстицај рађања.

Милош Јовичић, заменик председника општине, иначе и сам отац троје деце истикао је захвалност Покрету три плус који интензивно реализује идеју помоћи породицама са троје и више деце а којих у општини Лучани, последњих година има све више. Такође, он је изразио велику захвалност и самим родитељима који су се определили за већи број деце и рекао ду су они најпоноснији и најодговорнији део друштва који носи највећи терет опстанка српског народа. Захвалност је упутио и свим одговорним предузетницима који су се определили да учествују у покрету „Три плус“ и упутио позив осталим привредним субјектима да се придруже.

„Поделом „поносних“ картица општина Лучани наставља стратегијско опредељење подстицања рађања и стварања бољиих услова за живот и развој деце у нашој општини“. – рекао је Јовичић

Породице са троје и више деце могу се пријавити и преузети „Поносну картицу“ у Општинској управи Лучани, Ивани Ковачевић Илић у канцеларији број 7, број телефона 515 06 07.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani kartica tri plus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vera

    Bravo! Konacno nesto pametno i korisno za nasu decu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.823.537 посета
    Тренутно на сајту: 674 посетилац(a)