Бог није жалио када је Златибор китио 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бог није жалио када је Златибор китио
Trenutno na sajtu: 615       |       Podeli:
14.04.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор не чини само Краљев трг већ и сва златиборска села, од Сирогојна и Музеја на отвореном „Старо село”, Стопића пећине, Рожанства и Трнаве,
Заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић, фото: ГЗС

Гостиља са својим водопадом, Љубишом са рибњацима и својом чувеном пастрмком и Мачкат са пршутом и шљивовицом, каже заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић.

Према његовим речима поред природних богастава ове планине, ради се и на новим садржајима, неке од њих финансира општина а неке приватни инвеститори.

„Пре свега то су Авантура парк и Дино парк који су отворени пре годину дана и који су заиста употпунили туристичку понуду. Граде се пешачке, бициклистичке и планинарске стазе. Ради се на изградњи теретана на отвореном, игралишта за децу и разних забавних паркова са љуљашкама, клацкалицама и тобогонима али паралелно са тим радимо и са уређењем локалитета у окружењу”, наводи Ђурић.

Он додаје да је ове године у плану још једна нови локалитет, уређење Прерас у Доброселици.

„На Златибору можете провести десет до 15 дана, а да сваки дан обиђете друго место које свакако има своје чари и лепоту. Гости које проводе места на тим локалитетима су задовољни, а то потврђује и податак да се враћају и да из године у годину имамо тренд раста туриста”, наводи други човек општине.
Златибору не мањкају ни спортски садржаји, што ову планину чини једном од најпосећенијих када су припремама спортиста у питању.

„Многe спортске екипе долазе, како из Србије тако и из читаве Европе и света. Имамо чак осам фудбалских терена, а општина Чајетина је финансирала куповину спортске хале на Златибору. Ове године би требало да се заврши реализација тог уговора и на тај начин ћемо имати услове за припрему већег броја клубова како кошаркашких тако и рукометних”, каже Ђурић.

На територији Златибора не постоји ни једно село које нема неку културну манифестацију.

„Новина је Културни центар где ће поред сале за позоришне представе и биоскопа, бити и сала за изложбе слика и библиотека, као и две мултифукционалне сале. Ово је објекат који је недостајао оваквој општини, како би и у зимском периоду могли да припређујемо културне догађаје”, истиче Ђурић.

За предстојећи празник, 1. мај, заменик председника општине, очекује велику посету и пуне капацитете, што досадашње резервације и показују. Сви туристи ће тада моћи уживати на концерту који ће бити организован на Краљевом тргу .

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.173.856 посета
Тренутно на сајту: 616 посетилац(a)