Уметници за свој град 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Уметници за свој град
Trenutno na sajtu: 636       |       Podeli:
15.12.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Група ужичких уметника, њих тринаест, уручили су јуче поклон од 26 слика граду Ужицу, Градском

културном центру и Дечјем одељењу Опште болнице Ужице, саопштено је на сајту града.

Бранислав Митровић, председник Скупштине града Ужица истакао је да је ово чин где група ужичких уметника поклања свом граду своја дела односно део себе.

“Ова дела поред своје материјалне вредности, која је, верујем веома велика, имају и духовну, и у том духовном смислу она имају неизмерну вредност за наш град. Та вредност се огледа кроз утицај на све нас и указивање на прави пут и праве вредности. Љубав је у даривању а ми данас имамо на делу даривање”, казао је Митровић.

Покретач ове акције, професор у Уметничкој школи, Милован Даговић се захвалио колегама уметницима који су дали свој рад, и истакао да и на овај начин уметници утичу на друштво и доприносе развоју мисли и односа према људима и култури живљења у Ужицу.

На сликама су се дародавцима захвалиле и начелница Дечјег одељења Опште болнице Ужице Дара Божовић и директорка Градског културног центра Јелена Васовић.

Своја уметничка дела даривали су Обрад Јовановић, Владан Терзић, Весна Аћимовић Панић, Славко Луковић, Александар Димитријевић, Милена Вермезовић, Јелена Гускић Петровић, Филип Баралић, Александра Костић, Александар Митровић, Драган Димић, Снежана Ковачевић и Милован Даговић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.952.361 посета
Тренутно на сајту: 637 посетилац(a)