Фестивал воћних ракија у Ужицу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фестивал воћних ракија у Ужицу
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
17.08.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Трећи фестивал воћних ракија "Жестивал", биће одржан у суботу, на Градском тргу у Ужицу.

Од 11 часова, када је заказано свечано отварање, па до 17 сати, пред посетиоцима биће изложене ракије 86 учесника.

Ове године, "Жестивал" има и међународни карактер, јер су међу учесницима и произвођачи ракија из Републике Српске и Црне Горе.

Жири "Жестивала" оценио је 102 узорка пристиглих ракија и њихова одлука о награђенима биће саопштена на отварању фестивала.

Боемско вече, које је саставни део "Жестивала" на програму је у петак у 21 час. Те вечери биће освежити сећања на времена када је кафана била институција, на ужичке кафане и боеме који су постали легенде, објављено је на сајту града Ужица.

Председник Организационог одбора и председник Скупштине града, Бранислав Митровић, каже да је ове године било велико интересовање у општинама и градовима ван Златиборског округа и то како дестилерија, тако и пољопривредних газдинстава која се баве произвдњом ракије.

"Да је Ужице познато по производњи шљиве и ракије, знало се и раније, али "Жестивал" показује да је ракијом направљен одличан производ који је свој пут на тржишту нашао у многим страним земљама и то баш у оним које су познате по производњи жестоких пића", рекао је потпредседник Привредне коморе Србије, Раде Љубојевић.

Горан Лапчевић, испред Пословног клуба Западне Србије, "Жестивал" је окарактерисао као активност која спаја традицију и будућност.

Он је изјавио да је пре десет година препознат значај ракије као тржишног производа, да је улагано у дестилерије и да се сада, освојеним наградама на међународним такмичењима, показало да је то био прави потез.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.115.018 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)