Витезова “Златна повеља” чачанском песнику, Милојку Калосеровићу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Витезова “Златна повеља” чачанском песнику, Милојку Калосеровићу
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
27.05.2018 | 0 коментар(а)



Београд - Празник стваралаштва за децу и младе, 16. Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће

уз учешће познатих дечијих писаца и јавних личности. Витезова награда “Златна повеља за изузетан и драгоцен допринос улепшавању света детета” припала је ове године др Петру Солару и младом песнику из Чачка, Милојку Калосеровићу, који је недавно објавио своју прву песничку збирку “Под сенком живота”.

Пред више од 4.000 деце, њихових родитеља и наставника из целе Србије, Фестивал је отворио протојереј Храма светог Симеона Мироточивог Невенко Шукур поручивши деци да само упорност у савладавању препрека доводи до циља, након чега су се у програму смењивали уметници који су своје стваралаштво посветили деци и младима.

Поред председника Удружења књижевника Србије Радомира Андрића и главног и одговорног уредника часописа за децу „Витез", уједно и директора Фестивала Недељка Попадића, у програму су учествовале бројне личности из јавног и културног живота наше земље: академик Матија Бећковић, Бора Ђорђевић, Леонтина и хор „Чаролије", Душан Свилар, Ивана Јордан, писци за децу: Слободан Станишић, Благоје Баковић, Љубомир Ћорилић, песник Милојко Калосеровић, афористичари: Раде Ђерговић и Бојан Љубеновић. Како сам дан одржавања Фестивала представља велики дан стваралачког славља деце Србије, програм је обогаћен и различитим забавним садржајима, укључујући дечије наступе.

Фестивал „Витезово пролеће" један је од највећих образовних фестивала за децу и младе у нашој земљи чији је организатор Књижевни часопис за децу „Витез”.

На манифестацији је подељено више од 1.000 књига и диплома, као награде деци за стваралаштво у разним уметничким и образовним делатностима, док је овогодишња Витезова награда – „Повеља за улепшавање света детета“ припала песнику др Петру Солару.

Одржавање овогодишње манифестације подржали су компанија Моззарт, Електропривреда Србије и удружење Просвјета из Беча. У име компаније Моззарт, „Златну повељу“ Фестивала за допринос култури примила је генерална директорка Ковиљка Лончар.

На петнаест фестивала који су одржани до сада, награде је примило више од 15.000 деце, даровитих младих литерарних и ликовних стваралаца а конкурс часописа „Витез“, који траје током целе године, и награде које су до сада добили најуспешнији учесници, многе од њих определили су да се касније баве књижевношћу, сликарством, уметничким и креативним занимањима, мотивисани за учење и будућа знања.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.240.328 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)